Türkiye Kamu-Sen madde madde açıkladı! İşte memurlarla ilgili talepler

Türkiye Kamu-Sen madde madde açıkladı! İşte memurlarla ilgili talepler
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında memurlarla ilgili önemli taleplerde bulundu.

Genel Başkan Önder Kahveci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ev sahipliği yaptığı Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısında memurların yaşadığı ekonomik, sosyal sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirdi.

Türkiye Kamu-Sen tarafından memurlarla ilgili masaya taşınan sorunlar ve beklentiler şunlar:

1- Ocak ayı memur ve emekli zam oranları yeniden revize edilmesi,

2- Refah payı uygulamasının hayata geçirilmesi ve Memura yüzde 10 refah payı verilmesi,

Enflasyon ve TCMB’nin enflasyon beklentileri de dikkate alınarak memur maaşları güncellenmeli, uygun bir maaş zammının üzerine %10 refah payı verilmesi ile enflasyon farkının da ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması sağlanmalıdır.

3- Bütçe görüşmelerinde kamu görevlileri ve emekliler için ilave tedbirler alınması,

4- 1. Dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi,

“3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanamayan başta şefler olmak üzere 1. dereceye gelmiş diğer tüm kamu çalışanlarının da kapsama dâhil edilmesi gerekmektedir.

Ek göstergesi 3600’e yükseltilen kadrolarda görev yaptıktan sonra ek göstergesi 3600’den aşağıda belirlenen araştırmacı gibi kadrolara atananlar açısından oluşan mağduriyetler giderilmelidir.

Din görevlisi, öğretmen, sağlık çalışanı ve polislerde olduğu gibi diğer 2 yıllık yüksekokul mezunlarının da 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanması sağlanmalıdır.

5- Yardımcı Hizmetlilerin bir defaya mahsus GİH’e alınması,

Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personelin büyük çoğunluğu idari hizmetlerde, masa başı işlerde görevlendirilmektedir. Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi sağlanmalıdır

6- Başta teknik hizmetler sınıfı personelimiz olmak üzere şef, araştırmacı gibi çalışanlarımızın maaşlarının mutlak suretle yükseltilmesi,

7- 8 Bin 77 TL emekli aylığı hesabıma dahil edilmesi,

8- Sözleşmeli personelin sorunları,

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin kanunda kadroya geçecek personelin 4 yılını dolduruncaya kadar nakil hakkından faydalanamayacağı hükme bağlanmıştır. İlgili kanuna göre kamu çalışanları öncelikle sözleşmeli statüde göreve başlayacak, 3 yılın ardından 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında kadroya geçirilecek, 1 yıl da bu statüde görev yaptıktan sonra yer değiştirme hakkından faydalanabilecektir.

Bu durum da aile birliğinin sağlanması konusunda var olan adaletsizliklerin devam etmesi anlamına gelmektedir. Anayasaya uygun olarak aile birliğinin sağlanması için sözleşmeli personelin kadroya geçtikleri tarih itibarıyla yer değiştirme hakkı başta olmak üzere kadrolu memurların bütün haklarından tam olarak faydalanması gerekmektedir

9- Bayram ikramiyesi,

Kamuda memurlar dışında tüm personele ve emeklilere bayram ikramiyesi ödenmektedir. Bu haktan faydalanamayan tek kesim memurlardır. Bu durum büyük bir adaletsizlik yaratmaktadır. Her ne ad altında olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışan tüm kamu çalışanlarına Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde bayram ikramiyesi verilmelidir

10- Sendikalar kanunun değiştirilmesi,

11- Mülakatın kaldırılması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum