Laborant ve veteriner sağlık teknikeri unutuldu mu?

Laborant ve veteriner sağlık teknikeri unutuldu mu?
Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’nün görevi şu şekilde açıklanmıştır: “Evcil hayvanların ve çiftlik hayvanlarının sağlığının korunması, onların yetiştirilmesi, beslenmesi, ıslah edilmesi gibi görevlerde yetkin bilgiye sahip personel yetiştiren bir bölümdür.”

İlk olarak 2011 yılında Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunlarına laboratuvar yönetmeliği kapsamında çalışma izni verilmiştir. Fakat 2012 yılında verilen bu “teknikerlik” unvanı ellerinden alınmış ve atama oranları ciddi bir şekilde azalmıştır. Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunlarının sayısı da 30 ila 40 bin civarı olduğu paylaşılmaktadır.

Gençler bu olaylar karşısında büyük hayal kırıklığına uğramıştır. 2012 yılında yapılmış olan düzenlemeyle beraber Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunlarının devlet kurumlarında iş bulmaları çok zor bir hal almıştır. Tekniker unvanları ellerinden alınmasaydı, bu şekilde bir sıkıntı yaşamayacaklarını da dile getirmişlerdir.

Takipçilerimizden gelen mesajlardan bir tanesi ise şu şekildedir:

“Sesimizi duyun artık. Bizler Türk vatandaşı ve laborant ve veteriner sağlık teknikerleriyiz. Yani her normal genç gibi ailelerimizin duası ve umutlarımızla okuduk. Çünkü güvendik! Dedik ki bu bölümü devlet açtı biz de tercih edelim devlet çalışana ekmek verir. Ama gördük ki bölüm hayaletmiş, yokmuş gibi davranıyorsunuz. Yapmayın, bu ülkenin geleceğini kırmayın. Bizler o KPSS’lerden bu puanları alırken bu bölümleri okurken o harç paralarını verirken sizleri yok saymadık. Ama bakıyorum ki ortalık evlenmek isteyen fakat işi olmadığı için evlenemeyen, ailesine destek çıkacak fakat atanamadığı için destek çıkamayan, evli olup da eşine destek olamayan bizlerle dolu. Sayın devlet büyükleri; biz 5 bin 10 bin maaşlara talip değiliz, bizler sadece KPSS’de yüksek puanlarla açıkta kalmayalım derdindeyiz. Sizler hiçbir zaman o kadrolar açıklandığında bizim gibi 3021 kodunu yalvaran gözlerle o kadrolar içinde aramadınız bilemezsiniz. Ama bizler aramaktan, beklemekten, umut etmekten yorulduk. Çoğumuzun yaşı geçti. Memur olma yaşımız geçmeden bizlere ses verin. Tek derdimiz varlığımızı, yaşadığımızı bilin laborant ve veteriner sağlık teknikerlerine de sahip çıkın .”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.