Sağlık teknikerleri sağlıkta taşerona tepkili

Sağlık teknikerleri sağlıkta taşerona tepkili
Başta sağlık teknikerleri olmak üzere bütün teknikerler bölümlerinin önlisans diplomasını almış kpss'den yüksek puanlarla bekleyen üniversite mezunu çalışanlar yerine taşeron çalıştırılmasından dolayı mağdur olmaktadır. Bu da atanamayan teknikerler sorununu ortaya çıkarmaktadır.

Sağlık teknikerleri içerisinde başta tıbbi laboratuvar teknikerleri olmak üzere 36 sağlık teknikeri branşlarının yerine hastanelerde taşeron çalıştırılması bölümlerinin eğitimini almış ve diplomalı teknikerleri mağdur etmektedir. Hastanelerde özellikle alaninda uzman tıbbi laboratuvar teknikerleri yerine taşeron veya cihaz elemanı çalıştırlamakta bu da kpss'den yüksek puanlar almalarına rağmen atanamayan 70 bin tibbi laboratuvar ordusuna neden olmaktadır.

Sağlık bakanımızdan isteğimiz öncelikle tibbi laboratuvar teknikeleri olmak üzere bütün sağlık teknikerliği bölümlerinin çalışma şartları acil olarak düzenlenmeli taşeron, sertifika veya cihaz elemanı yerine alanında eğitimini ve diplomasını alan kpss'ye girmis kişiler alınmasıdır. Her ASM ve TSM'ye laboratuvar kurulmadır. Kan almalar görev tanımında bulanan tıbbi laboratuvar teknikelerine bırakılmalıdır. Daha çok tıbbi laboratuvar teknikeri istihdamı sağlanmalıdır.

Sağlık teknikerliği alanında en çok mağdur olan Tıbbi Laboratuvar teknikeri ve bütün sağlık teknikerlerinin şartların iyileşmesi ve isteklerinin en hızlı şekilde yerine gelmesi için için bütün sağlık teknikerlerini ve bütün sağlık sendikalarının desteğini ve üzerine düşen görevlerini yerine getirilmesini istiyor.

Sağlık Teknikerleri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.