Yardımcı sağlık personelinin özlük hakları ve 3600 ek gösterge Meclis'te

Yardımcı sağlık personelinin özlük hakları ve 3600 ek gösterge Meclis'te
Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu TBMM 'de yaptığı konuşmasında yardımcı sağlık personelinin özlük haklarına değinerek 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

MEHMET METANET ÇULHAOĞLU (Adana) –Değerli arkadaşlarım, bir hekim olarak bugün sizlere hayatınızın her döneminde bire bir karşılaştığınız ve hayatlarınızı emanet ettiğiniz hekimlerin en büyük yardımcıları olan, daha ortaöğretim çağlarında, 16-17 yaşlarında sağlık kuruluşlarında mesleğini yapmaya başlayan yardımcı sağlık personellerinin sorunları hakkında bilgi aktarmak istiyorum: Ülkemizde sağlık konusu “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.” ifadesiyle Anayasa’mızda yer almıştır. Yardımcı sağlık personeli kardeşlerimiz hafta sonu, gece gündüz, bayram tatili demeden görev yapan nöbet tutanlardır yani kim bunlar? Sağlık memurundan, ebesine, hemşirelerinden, teknisyenlerine, teknikerlerden, perfüzyoniste, konuşma terapistinden, paramediğine, diş teknisyeni ve teknikerine kadar yardımcı sağlık personellerinden bahsediyorum. Bu kardeşlerimiz sağlık kuruluşlarında her an yanı başımızda görev yapmalarının yanında çalışanların sağlık eğitimlerinde görev almaktalar; çalışma alanında genel hijyen şartlarını denetlemekteler, iş sağlığı ve güvenliği alanında planlama yapmaktalar, iş sağlığı ve güvenliğini değerlendirmek, takip etmek ve gerekli yönlendirmesini sağlamaktadırlar.

Nerede kaldı hemşirelerimizin 3600 ek göstergesi?

Ayrıca veri toplamak, gerekli kayıtları tutmak gibi görevleri de vardır. Sadece pandemi dönemindeki başarıları bir gösterge değildir. Bu meslek mensupları her zaman olağanüstü gayretleriyle her türlü övgüye layık olduklarını hep bize göstermişlerdir. İşte, bunların uygulanmasında ve tatbik edilmesinde biz hekimlerin en büyük yardımcıları olan bu meslek gruplarına mensup arkadaşlarımız ne yazık ki tam olarak haklarını alamamakta ve bir sürü sorun içerisinde görev yapma durumunda bırakılmaktadırlar. Bu böyle olmamalıdır değerli arkadaşlarım, insanların hayatlarını emanet ettiği bu meslek mensupları mesai saatlerinde işlerinden başka bir şey düşünmemeli ve tüm dikkatlerini işlerine vermelidirler. Yanlış sağlık politikaları ile iş yerlerindeki yemeklerinin kalitesizliği ve yetersizliği ile fazla çalıştırılmakla, ücretlerinin azlığıyla uğraştırılmamalıdır. Bu kardeşlerimiz için söz verdiklerinizi yerine getirmeniz bile yeterlidir. Nerede kaldı hemşirelerimizin 3600 ek göstergesi? Söz verileli epeyce zaman geçti, beklenti içerisine soktuğunuz bu kardeşlerimizin hak ettiklerini verme zamanı daha gelmedi mi?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum