Elektrik elektronik mühendisliği fakülteleri 10 bin mezun verdi, sadece 105 atama yapıldı

Elektrik elektronik mühendisliği fakülteleri 10 bin mezun verdi, sadece 105 atama yapıldı
İzmir Milletvekili Ednan Arslan, kamuya elektrik elektronik mühendisi atamaları yapılmasını Meclis gündemine şu sözlerle taşıdı.

EDNAN ARSLAN (İzmir) – Ülkemizde üniversiteli, eğitimli işsizlik oranı her geçen gün artmakta. Elektrik elektronik mühendisi olarak meslektaşlarımın bu konuda yaşadıkları mağduriyeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Her yıl artarak mezun veren elektrik elektronik mühendisliği fakülteleri geçtiğimiz yıl 10 bin mezun verdi.

Buna karşın, sadece 105 atama yapılmıştır; bu oldukça yetersiz ve adaletsizdir. Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yüksek puan almalarına rağmen, atamalarda mülakat yoluyla yaşanan haksızlıkların önüne geçilmelidir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Mülakat uygulamasına derhâl son verilmelidir. Buradan bir kez daha elektrik elektronik mühendislerinin kamuda daha fazla istihdamını sağlanması için daha çok atama ve kadro taleplerini dile getirmek istiyorum. Meslektaşlarımın bu haklı talebinin sonuna kadar takipçisi olacağım. 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.