Sosyal hizmet uzmanı atamaları TBMM'de dile getirildi

Sosyal hizmet uzmanı atamaları TBMM'de dile getirildi
TBMM Genel Kurulunda sosyal hizmet uzmanı atamalarına ilişkin olarakkonuşan Gaziantep Milletvekili Bayram Yılamazkaya, 'Örgün eğitimini tamamlamış, gerekli stajları almış nitelikli sosyal hizmet uzmanları işsizken şimdi açıköğretimde yüz binlerce işsiz yaratmanın ne anlamı var? ' dedi...

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) – Sayın Başkan, toplum sağlığı alanında hizmet veren sosyal hizmet mesleğine gönül vermiş, emek vermiş on binlerce uzmanın açık öğretimle bu uzmanlığın kazanılamayacağı uyarılarını dikkate almak, ülkemizin ve toplumun geleceği açısından kritik öneme sahiptir. Sosyal hizmet mesleğine yıllarca emek veren, zaman harcayan on binlerce insanın bu emeğini heba etmeyin. Bu mesleklere uzaktan eğitim topluma fayda değil, zarar verir. Sosyal hizmet eğitimini açık öğretime entegre etmek topluma ve bu mesleğin uzmanlarına yapılmış en büyük haksızlıktır. Örgün eğitimini tamamlamış, gerekli stajları almış nitelikli sosyal hizmet uzmanları işsizken şimdi açıköğretimde yüz binlerce işsiz yaratmanın ne anlamı var? Mesleklerin içini boşaltmayın, insanların gelecekleriyle oynamayın. Sosyal hizmet bölümü, çocuk gelişimi gibi kritik bölümler bir an önce açıköğretimden  kaldırılmalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.