Anayasa Mahkemesi %2 barajını İptal Etti.KAMU SAĞLIK-SEN üyeleri toplu para alacak!

Sendikaların önüne konulan barajlarla sendikal faaliyetlerin engellenemeyeceği hususunda uyarılarımıza rağmen % 2’lik barajı içeren kanun 28.12.2022 tarih ve 32057 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Sendikamız; “barajlar bizi yıldıramaz” düsturuyla hareket ederek % 2’lik barajla ilgili olarak HUKUK MÜŞAVİRLİĞİMİZ ANAYASA MAHKEMESİ’NE YAPILACAK SOYUT NORM DENETİMİ BAŞVURUSUNUN DİLEKÇESİNİ HAZIRLAYARAK, ANAYASA MAHKEMESİ’NE ULAŞTIRILMASINI SAĞLAMIŞTIR.

Gelinen aşamada, 18.01.2024 tarihinde, yani bugün, konuyu görüşmek üzere toplanan ANAYASA MAHKEMESİ, % 2’LİK BARAJ UYGULAMASININ İPTALİNE KARAR VERMİŞTİR. BUNDAN SONRA DAHA GÜÇLÜ BİR KAMU SAĞLIK-SEN VARDIR.

Barajın oranı her ne olursa olsun, unuttukları bir şey, hatta çok şey var ki;

KAMU SAĞLIK-SEN'İ BARAJLAR YILDIRAMAZ!

Kamu Sağlık-Sen üyelerini barajlara karşı mağdur etmez!

“SENDİKAL FAALİYETTE BULUNMA VE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İHLAL EDEN” BARAJI TASARLAYANLAR, YIKILAN BARAJIN ALTINDA KALMAYA MAHKÛMDUR!

Sürecin sonunda kazanan yine Kamu Sağlık-Sen yine Kamu Sağlık-Sen üyeleri olmuştur!

Baraj savunucuları, bugün büyük bir bozguna uğramıştır. Bu zafer KAMU SAĞLIK-SEN'İNDİR; bu zafer, bu süreçte tüm zorluklara rağmen üyeliğini devam ettiren yiğit üyelerimizindir.

BARAJLARINI YIKTIK; YIKILAN BARAJDAN SONRA DA ÜYELERİMİZİN MADDİ MENFAATLERİNİN TELAFİSİ İÇİN GEREKLİ TÜM MÜCADELEYİ VERECEĞİZ!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ümit KARATAŞ Arşivi