İbrahim KILIÇ

İbrahim KILIÇ

MUSTAFA ALTINSOY OLMAK

Bir eğitimci olarak kaleme aldığım bu yazım, tamamen samimi duygularım ve  gözlemlerimden ibarettir. Benim paylaşımlarım ve yazılarımda  kolay kolay hiçbir kişi hakkında övgü dolu sözler sarf etmediğimi takipçilerim iyi bilirler. Ama bir kişi var ki duygu ve düşüncelerimi az ve öz olarak bu satırlara sığdırmaya çalışacağım. “Marifet iltifata tabidir.” düsturundan hareketle çalışmalarıyla örnek bir insandan, Sivas Milli Eğitim müdürü iken Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mustafa ALTINSOY’dan bahsetmek istiyorum. 

Sivas’ta doğmuş, eğitim görmüş ve yetişmiş yazarları öğrencilerle buluşturan “Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor” projesi ile binlere öğrenci yazarları yakından tanıma fırsatı bularak onların kitaplarını okudular ve  onlarla söyleşi yaptılar. Öğrencilerin, okuduğu kitabı kaleme alan kişilerle bir araya geldiğinde, o gözlerindeki mutluluğa defalarca şahit olmuşumdur.  Yine; Sivas’taki okullardan daha önce mezun olmuş çalışkan ve örnek insanları o okulun öğrencileriyle buluşturan “Onlar da Buradaydı” projesi, öğrencilerde özgüven oluşmasında rehberlik yapmıştır.

Har ay öğretmenlerin internetten online olarak seçtiği kitaplar “Önce Biz Okuyoruz” projesi kapsamında eğitimciler arasında bir nevi okuma seferberliğinin oluşmasını sağlamıştır.  Pilot okullardan onar, on beşer kişilik seçilen öğrenci gruplarına “Rehberim Öğretmenim” projesi kapsamında akademik ve kültürel çalışmalarında beceri kazanmalarına katkı sunmuştur.

“Sivas Eğitim Dergisi” çıkarılarak, eğitim ve kültürel anlamda eğitime ayrı bir ışık tutmuştur.  Öğrenci ve öğretmenlerin kodlama öğrendiği “Robotik Kodlama” atölyesinin açılması, öğrencilerde üretkenlik duygusunun oluşmasına bir çığır açmıştır.  

“Yaşayan Halk Edebiyatı” projesi ile aşıklar, onuncu sınıfta okuyan öğrencilerin,  halk edebiyatı dersinde öğrencilerle buluşturuluyor. Sazların dilinden dökülüyor anlatılmak istenen konular. Okullarda yapılan proje sayısı, okulun fiziki şartları, İSG faaliyetlerine uyum derecesini gösteren okul idarecileri ile ilgili “Yönetici Akademi Projesi”  de ayrı bir öneme sahiptir. Hazırlanan yazılımla velilerin sisteme kayıt olup çocuklarıyla ilgili soruları sordukları ve  RAM öğretmenleri tarafından cevaplanan “Veli Rehberlik Hizmetleri Programı” da yine yapılan projelerden birkaç tanesidir.   Ortaokullar ve liseler arası bilgi yarışması, atasözleri ve deyimler yarışmalarını da ekleyebiliriz.

Öğrencilerin akademik başarılarının artması, TÜBİTAK projelerindeki gözle görülen artış, sosyal faaliyetlerle ilgili çalışmalar denildiğinde hatırlanacak kişinin kendisidir o.

Anadolu’da “Adam gibi adam” diye bir tabir vardır.  Güleryüz,  sıcakkanlılığı ile kendisine ulaşan her insanla yakından ilgilenen,  çözüm üreten, yol gösteren; bu tabirin birebir örtüştüğü adam gibi adamdan, devlet adamından bahsedilmez mi?

Egitim yönetiminde master yapmış biri olarak, teorik bilgilerin pratiğe nasıl yansıdığını kendinde gözlemlediğim, lider bir yöneticidir. Coğrafi olarak çok yerleşim yerine sahip olan Sivas’ta, hemen hemen her okulu gidip yakından gören halkla, öğrenciyle ve tabiki eğitimcilerle yakından ilgilenen, yerinde çözüm üretmeye çalışan kişinin ta kendisidir Mustafa Altınsoy.

Mesai kavramı gözetmeden gece gündüz eğitim adına ne yapabiliriz sorusuna cevap arayan ve çözümler üreten bir kişi, özgün projelerin mimarı, beyfendiliği, ağırbaşlılığı, adam gibi adamlığı, üretken , örnek, lider bir kişi olmak...  Mustafa ALTINSOY olmak. İyi ki varsınız ve iyi ki eğitimcisiniz. Eğitimimiz adına, ülkemiz adına ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. İz bırakan insan...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
İbrahim KILIÇ Arşivi