ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME TARİHLERİ YENİDEN DÜZENLEMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa öğretmenlerin Atama ve yer değiştirme tarihlerini şimdiden ilan etmesi Sayın Bakanımızın farkını ortaya koymasıdır. Çünkü Sayın Ziya Selçuk geçen günlerde açıkladığı 2023 eğitim vizyonuda Milli Eğitim sistemindeki özelikle de öğretmenleri ilgilendiren konularda belirsizliğin giderilmesiydi. Böylece öğretmenler önünü görüp plan ve programını yaparak herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklardır.

Bizde Sayın Bakanımıza bundan dolayı öğretmenlerimiz adına teşekkürü bir borç biliyoruz. Ancak her yıl dile getirdiğimiz il içi yer değiştirmelerin yanlış zamanda yapılmasıdır. Mayıs ayında il içinin yapılması aslında öğretmenlerin belli başlı branşlar dışında yer değiştirmemesi anlamına (özelikle batıda büyük şehirlerde ) gelmektedir Çünkü bütün okulların normu mayısta doğal olarak dolu görünmektedir.  Dolayısıyla hiç kimse yerinden oynamayacaktır. Böylece öğretmenlerimiz yer değiştiremeyerek aynı okulda çalışıp yıllarca çakılı hale gelmektedir. Sonuçta yer değiştiremeyen öğretmenlerimiz mutsuz bir şekilde görevlerini icra etmeye devam etmektedirler.. Yani şuan açıklanan il içi yer değiştirme tarihleri bir anlam ifade etmemektedir. Peki, ne yapılmalı il içi yer değiştirme tarihleri haziran ve temmuz aylarında emekliye ayrılanlardan sonra Temmuz ayının 3.haftası başvuruların alınması ve 4.haftasında sonuçların açıklanıp ilişiğin kesilmesi şeklinde düzenlemeye gidilmesidir. Yoksa adı yer değiştiremeden öteye geçmeyecektir. Sayın Bakanımızın bu konuda da düzenleme yapacağına inanıyor ve tüm il içi bekleyen öğretmenlerimiz adına müjdeyi umutla bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Salih HAZIR Arşivi