OKUYUN GENÇLER

Okuyun Gençler; Bir insanın hayal dünyası, duygu ve düşünce dünyası, bildiği kelimeler ve kavramlar kadardır. Bir insan ne kadar kelime ve kavram bilirse hayal dünyası, duygu ve düşünce dünyası o kadar geniş olur. Beş yüz kelime ile düşünen bir insan ile beş bin kelime ile düşünen bir insan asla aynı değildir. Okumazsanız beş yüz kelimenin içine hapsedilmiş bir dünyada kıvranır durursunuz.

Okuyun Gençler; Hayallerinizi ve geleceğinizi okuyarak inşa edersiniz.İnsan okuyarak kendini bulur,okuyarak kendini aşar.Okuma alışkanlığı kazanmak üniversiteyi kazanmaktan daha önemlidir.Okuduğunuz okullar değil okuduğunuz kitaplar sizi geliştirir.

 Okuyun Gençler; Deliler gibi,sular seller gibi kitap okuyun.Bilgi güçtür,gücün kaynağı kitaplardır. Okursanız meydan okursunuz ,okumazsanız canınıza okurlar.

Okuyun Gençler; Okursanız hem de yazarsınız.Tanpınar 13 yaşında Nietszche'yi okuyup bitirmiş,Cemal Süreyya 13 yaşında Dostoyevski'yi okumuş,Tarık Buğra 13 yaşında Sefiller'i ,Suç ve Ceza'yı okumuş,Şeyh Galip 25'inde Divan’ını ve Hüsnü Aşk’ı yazıp bitirmiş.Tarık Buğra 17'sinde yazar olmuş.Ömer Seyfettin zaten 36 'sında ölmüş…

Okuyun Gençler; Sizi yüzyıllar öncesine ancak kitaplar götürür.Öyle diyor çoban şair Ahmet Aslan.Sahi Ahmet Aslan’ı bilir misiniz?Heybesinin gözlerinde azıktan çok kitap taşıyan çobanı.Hem çobandır hem şair.

Okuyun Gençler;Fikrini benimsemediğiniz kitapları bile okuyun.Tüm ömrünü kitap peşinde koşmakla geçiren Ali Emiri Efendi sadece bir kitabı görmek için İstanbul'dan Yemen'e telgraf memuru olarak tayin istemiş. Ali Emiri Efendi gibi okuyun.

Okuyun Gençler;Okumayan birisinin okuma yazma bilmeyene karşı bir üstünlüğü yoktur.Okumayı bırakmak birazcık da ölmek demek değil midir.?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan ŞAYIK Arşivi