Emin DAŞDEMİR

Emin DAŞDEMİR

SENDİKA RİCA MERCİİ DEĞİLDİR..

Dün Memursen Konfederasyonu Başkanı Sn Ali YALÇİN Mugladaydi. 4C'lilerle ayrı Toplantı yapması konuya verdiği önem açısından kayda değer elbette..
4/C lilerle yaptığı mini Toplantıda 2 sözü dikkat çekti Sn Başkanın. 1.si Kadronun, 4/C lilere Anasının ak sütü gibi helâl olduğu. 2.si kendi konumlarını belirtmek için kullandığı Biz rica Mercii,Hükümetin icra mercii olduğu. 

Sn Başkan,Özelleştirme neticesinde, Kamu Kurum ve Kuruluşlarinda Memur (4a) pozisyonunda çalışanlar aynı özlük haklariyla başka kurumlara nakil olurken, aynı kurumda çalışan  Kpss Dms Dis gibi Sınavlarda başarılı olup  Mesleki kariyer yapmış Katma Değer sağlamış işçilerin  (4d) Özlük hakları elinden alınip vasıfsız 4/C statüsüne atanması sonucu oluşan mağduriyeti gidermek için talep ettigi Kadrolarının Ana Sütü gibi helâl olması çok tabiidir.Dolayisiyla Soylediginiz bu ifade malumun ilanından başka birşey değildir.

Sendikanizin rica Mercii olduğu konusuna gelince.. Rica mercii: Dileme makamı demek.. Anlamı hak aramak Olan Sendikacılık ne zamandan beri dilek makamıdır? Siz haklarımızı dilerseniz muhatabıniz işveren de temenni de bulunmaz mi? Madem dilek makamisiniz? Toplu Sözleşmeye imza atmaya ne gerek vardı? Yoksa Toplu Sözleşme metinleri  dilekname  de bizim mi haberimiz yok? 

Sn Başkan; 4/C sorununu Çözecek irade biziz, Alanlara ineriz den geldiğiniz nokta düşündürücüdür.Aklimizla dalga geçmeyin lütfen..

Son olarak Sendikanizin bağlı iş kollarinca 2018-2019 Yılı Toplu Sözleşmeye hazırlık çalışmalarıyla ilgili paylaşımlar görmekteyiz. 2015 Yılı Ağustos Ayında imzalanan 14 Aydır Yürürlükte olup hala uygulanmayan  Toplu Sözleşmenin 21 Maddesi Mevcutken nasıl bir hazırlık yapacaksınız ? Toplu Sözleşmelere inancı ve güveni nasıl sağlayacaksınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emin DAŞDEMİR Arşivi