Mustafa YILDIRIM

Mustafa YILDIRIM

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKATLARI BAŞLIYOR

03-14 Eylül 2018 Tarihlerinde yapılacak Şube Müdürlüğü Sözlü sınavlarına yazılıdan 81,6667 puan ve üzeri alanlar katılacak. Adaylara sözlü sınav yerleri ve zamanı mebbis sistemi üzerinden bildirildi.

Görevde Yükselme Yönetmeliği´nin 16/1 maddesi hükmüne göre, duyuruda ilan edilen 513 kadronun 3 katı aday sözlü sınava çağrıldı.Sözlü sınava hazırlanan adaylar, heyecanla sözlü sınavı beklemektedirler. Sözlü sınavların daha fazla bekletilmeden yapılmasını olumlu buluyoruz. Bakanlığımızın uygulaması yerinde olmuştur emeği geçenleri tebrik ederiz. Zaten Eğitimci kökenli bakanımız göreve başlar başlamaz tüm eğitimcilerin gönlünü fethetmiştir. Olumlu pozitif rüzgar umarım devam eder. Her zaman kazanan eğitim olsun, Güzel Ülkemiz olsun. 

Kamuoyunda sözlü sınav çok konuşuldu çok tartışıldı, genel beklenti yazılı sınavdan alınan puanlarla sözlü sınav arasında çok fazla puan farkı olmaması yönünde inşallah sonuçlar beklentilere cevap verecek nitelikte olur.

Ülkemizin geçtiği sürece baktığımızda, kişi hangi makamda olursa olsun fedakârca, yürekten çok çalışmalıdır.  Özetle işinin hakkını vermelidir. Bu açıdan baktığımızda yüreğimizden geçen, atanacak şube müdürlerinin çalışkan kariyer ve liyakat sahibi, vatanını, milletini seven kişiler olmasını temenni ediyoruz.

Zaten mevzuat açısından baktığımızda sözlü sınava çağrılan adaylar 81,6 üzeri aldıkları için mevzuat konusunda yeterli birikime sahip, konulara hâkim kişilerden oluşmaktadır. Kaldı ki mevzuat konusu yer yer değişebilmektedir. Mevzuat konusunda olabilecek ufak tefek eksiklikleri eğitimciler daha sonradan da giderebilir.  Bu açıdan mevzuat konusunda olabilecek ufak tefek eksiklikleri çok önemli görmüyorum.

Bizler İl, ilçe Müdürü, Şube Müdürü, Okul Müdürü ya da farklı bir görev kademesinde de olsak ÖĞRETMENİZ.

Öğretmenlik, Dünyanın en kutsal bir mesleğidir.
Öğretmenlik, Dünyanın en değerli varlığı olan insan yetiştirebilmektir.
Öğretmenlik, birçok türlü zorluğu göze almak demektir.
Öğretmenlik, cefa çekmek demektir.
Öğretmenlik, Hz Ali (ra)’nin (bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum) sözünü idrak edebilmektir.
Öğretmenlik, bir sevdadır, erime pahasına bir ışık yaymadır.
Öğretmenlik, köylü çocuğun gözlerindeki bir ışıltıdır.
Öğretmenlik, yüreği sevgi, şefkat dolu olmaktır.
Öğretmenlik…
Şube Müdürlüğü sözlü sınavlarına değinirken öğretmenlik konusuna da kısaca değinmiş olduk, Anadolu’nun en ücra yerlerinde fedakarca  çalışan nice meçhul öğretmenlerin yüreği böyle işte dostlar.
En derin saygı ve muhabbetlerimle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa YILDIRIM Arşivi