22 bin lira maaş artışı memura yeterli değil!

22 bin lira maaş artışı memura yeterli değil!
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, net 22 bin liranın bugün yetersiz hale geldiğini ve bu nedenle üzerine enflasyon farkı, refah payı ve toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 6'lık artışın uygulanmasını istediklerini söyledi.

Genel Başkan Kahveci şu ifadeleri kullandı:

MAYISTAN TEMMUZA İŞLER DEĞİŞTİ

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

"Sayın Cumhurbaşkanı mayıs ayında yaptığı açıklamayla en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı. O gün yapılan açıklamayı önemsiyoruz ancak bugün geldiğimiz noktada dövizin hareketliliğine de bakarsak net 22 bin lira yeterli değil. Onun için de bizim talebimiz 22 bin liranın üzerine enflasyon farkı konulması. Onun üzerine de ikinci altı ay için toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 6 artışın ilave edilerek refah artışıyla beraber en düşük memur maaşının hesaplanmasını talep ediyoruz. Elbette aynı oranda diğer artışların da yapılmasını istiyoruz. Memur emeklileri de memura verilen zamdan aynı oranda faydalanacaktır."

'KİRA MEMURA ZULME DÖNDÜ'

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Her geçen gün artan hayat pahalılığı karşısında geçim derdine düşen memura bir de yüksek kiralar vurdu. Özellikle büyükşehirlerde ve kıyı kesimlerinde 10 bin liranın altında ev bulmak mümkün değil. Bu koşullarda yeni atanan memurlar barınma sorunuyla da karşı karşıya. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, konuya ilişkin daha önce Aydınlık'a şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle büyükşehirlerde ve turizm bölgelerinde fahiş düzeyde artan kiralar, memur için zulme döndü. Memur, kiralık ev bulamıyor, bulsa bile çok fahiş fiyatlarda. Artık adeta büyük şehirler ve tatil yöreleri memur için sürgün bölgesi haline geldi. Biz de bu nedenle bu bölgelerde görev yapan kamu çalışanlarına kira destek ödeneği tahsis edilmeli. Yoksa buralarda memur, öğretmen, polis bulmakta zorlanacağız."

aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum