Emniyet müdürleri ve polislere 3600 ek gösterge kanun teklifi içişleri komisyonunda

Emniyet müdürleri ve polislere 3600 ek gösterge kanun teklifi içişleri komisyonunda
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 15 Haziran 2020'de TBMM İçişleri Komisyonuna havale edildi. Teklif ile, emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan emniyet müdürlerinin ve polis memurlarının ek göstergelerinin 3600'a çıkarılması amaçlanmakta.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve Gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. Mehmet Ali Çelebi /İzmir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 

Polis teşkilatimiz terörle mücadeleden uyuşturucu kaçakçılığına, trafik teröründen insan kaçakçılığına kadar son derece karmaşık ve zor görevleri gece gündüz demeden, cani pahasına kamu adına takip etmektedir. Milletimizin gururu ve övüncü olan Türk polisinin gerek özlük haklarıyla ilgili gerek çalışma şartlarıyla ilgili çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. 

Polislerimiz emekli olunca maaşları yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Emekli olunca da şiddetli geçim sıkıntısı çekmekte, yeniden iş bulabilmek, gelir elde edebilmek için çabalamaktadır. Toplumun huzur ve güvenliğini emanet ettiğimiz polislerin hak ettikleri ücretlendirme için ek göstergelerinde bir düzenleme yapmak gerekmektedir. Polislerin en çok çözülmesini istediği sıkıntı ek gösterge sorunudur. 3600 gösterge verilmelidir." 
Kanun teklifimiz ile emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan müdürlerin ve eğitim durumuna bakılmaksızın polislerin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmıştır. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1-Madde ile emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan müdür ve eğitim durumuna bakılmaksızın polislerin ek göstergelerinin artırılması amaçlanmıştır. 
MADDE 2- Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3- Yürütme maddesidir. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli hizmet sinifları itibariyle unvana veya aylık alınan derecelere göre ek göstergeleri gösteren | SAYILI CETVELİN VII. EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI bendi altında yer alan (d) ve (e) alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 


MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum