MHP'den polis ile astsubay arasındaki maaş farkı eşitlensin, 2000 TL zam yapılsın talebi!

MHP'den polis ile astsubay arasındaki maaş farkı eşitlensin, 2000 TL zam yapılsın talebi!
MHP polis ile astsubay arasındaki maaş farkının eşitlenmesi ve 2 bin tl zam yapılması talebinde bulundu. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay tarafından TBMM Genel Kurulunda yapılan konuşmada, polis memuru ile jandarma astsubay arasında 2 bin lirayı aşkın bir maaş farkı olduğu ve bu durumun eşitlenmesi gerektiği dile getirildi.

MHP Milletvekili Meclis konuşmasında polis memurlarının özlük haklarına değinerek, bir polis memuru ile benzer rütbedeki bir jandarma astsubay arasında 2 bin lirayı aşkın bir maaş farkı olduğunu belirtti.

MHP GRUBU ADINA SERMET ATAY (Gaziantep) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2022 yılı İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bütçeleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubum adına konuşmak üzere söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle beraber Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığımıza bir kolluk gücü olarak bağlanmıştır; Emniyet teşkilatımızın şehirlerde ifa ettiği görevi kırsalda Jandarma teşkilatımız ifa etmektedir. Her iki teşkilatımızın görev ve sorumlulukları birbirinin aynısıdır. Polis teşkilatımızın görevle ilgili mevzuatının özü Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu’dur; mali ve sosyal hakları da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu esaslarına göre düzenlenmektedir. Aynı Bakanlığa bağlı Jandarma Genel Komutanlığı personeli ise 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nun esaslarına tabidir.

POLİS VE ASTSUBAY ARASINDA MAAŞ FARKI VAR

Aynı rütbede çalışan tüm kıdemli jandarma albaylar aynı maaşı alırken Emniyet teşkilatındaki birinci sınıf emniyet müdürlerinin, emsal rütbede görev yapıyor olmalarına rağmen, maaşları arasında farklar mevcuttur; hatta birinci sınıf emniyet müdürleri, bulundukları görevde bile farklı maaşlarla ücretlendirilmektedir.

2 BİNLİRA MAAŞ FARKI VAR!

Muadil rütbedeki bir polis memuru ile benzer rütbedeki bir jandarma astsubay arasında 2 bin lirayı aşkın bir maaş farkı bulunmaktadır; bu da aynı işi yapan, aynı görevdeki personel arasında eşitsizliği doğurmaktadır.

Özet olarak, Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu İçişleri Bakanlığımıza bağlı tüm kolluk güçlerini kapsayacak şekilde, hiçbir personelin hak kaybına mahal vermeden “kolluk gücü vazife ve salahiyet kanunu” adı altında yeniden düzenlenmeli, sosyal ve mali haklar yönünden eşitsizlikler giderilmelidir. Aynı görevi yapan kahramanlarımıza “eşit işe eşit ücret” ilkesinden hareketle aynı maaşın verilmesi temennimizdir.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
21 Yorum