Polislere ‘psikologla zorunlu görüşme’ şartı

Polislere ‘psikologla zorunlu görüşme’ şartı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda tartışmaları süren “polis intiharlarına” karşı hangi önlemlerin alındığını açıklarken, “Tüm personelin her yıl en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinde görevli psikologlar ile zorunlu bireysel görüşmeye katılması sağlanarak ‘Öğren-Fark Et-Yardım Et’ projesi uygulamaya konulmuştur” dedi.

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 21 Haziran 2021’de TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Açık kaynaklarca ‘son 25 günde 15 polisin intihar’ ettiği ayrıca 2021 yılının ilk günlerinden bu yana intihar eden 40 polis olduğu iddialar arasında yer almaktadır” dedi. Soylu’ya iddiaların doğru olup olmadığını soran Koncuk, “İntiharları önlemek için neden önlem almadınız/alamadınız?” ifadesini kullandı

Anayasayı hatırlattı

Soylu’nun 5 Ekim 2021 tarihli yanıtında, Personel memnuniyetinin en üst seviyede sağlanabilmesi amacıyla 21 Şubat 2020’de “Personelin Moral ve Motivasyonu” konulu bakanlık genelgesi yayımlandığına dikkati çekerek, “İletişim ve teknikleri, stres yönetimi, öfke kontrolü, kaygı ile baş etme yöntemleri, aile ilişkileri ve çocuk, geleceği planlama, grup eğitimleri, kendine güveni geliştirme, ruh sağlığı bozuklukları, bağımlılıklar, bütçe planlaması, ergenlik ve sınav kaygısı, intihar ve intiharı önleme, polis alt kültürü, problem çözme teknikleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimleri tanıtımı ve oryantasyon, travma sonrası stres bozuklukları, zaman yönetimi, iyi oluş kaynaklarının güçlendirilmesi” konularında eğitim düzenlendiğini açıkladı. Soylu, “Emniyet Teşkilatı bünyesinde görevli psikologlar, intihar eden personelin aile üyeleri ve yakınları ile mutlaka görüşme yapmakta ve talep etmeleri halinde psikolojik destek hizmeti sağlanmaktadır” dedi.

En az bir defa

Soylu, 30 Mart 2020 itibarıyla “Psikolojik Danışma Hattı” ve “Nöbetçi Psikolog” uygulamasına geçildiğini, telefon üzerinden psikolojik destek hizmeti verilmeye başlandığını vurgulayarak, “Tüm personelin her yıl en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinde görevli psikologlar ile zorunlu bireysel görüşmeye katılması sağlanarak ‘Öğren-Fark Et-Yardım Et’ projesi uygulamaya konulmuştur” dedi.

Araştırma önerisi reddedildi

Muhalefet milletvekilleri, geçen yasama yılında Meclis kürsüsünden polis intiharlarını gündeme getirdi. CHP, polisleri intihara sürükleyen mevcut sorunların tespit edilerek, sorunların çözümü ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdi. CHP’nin önergenin ön görüşmesinin, 23 Haziran 2021’de Genel Kurul’da yapılmasına ilişkin önerisi; AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Muhalefet milletvekilleri, polislerin mobbinge maruz kaldığını, intiharların bu nedenle arttığını savundu.
Milliyet

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.