Polislere verilecek promosyon miktarı açıklandı

Polislere verilecek promosyon miktarı açıklandı
Polislere ne kadar maaş promosyonu verileceği gündemdeki yerini koruyor. Edindiğimiz bilgiye göre, Vakıfbak tarafından polislere ne kadar promosyon verileceği açıklandı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre polislere 27 bin TL promosyon verilecek.

İçişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada polislerin maaş promosyonunun güncellenmesi için çalışma yapıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Vakıfbank, polislere 3 yıl için 27 bin TL maaş promosyon ödemesi yapacak. İçişleri Bakanlığı ile Vakıfbank arasındaki teknik detay görüşmeleri devam ediyor.

POLİS MAAŞ PROMOSYONU NE KADARDI?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Polislere aylık 300 TL civarında verilen promosyonun artırılmasını talep eden polisler, 3 yıllık en az 50 bin lira promosyon anlaşması talep ediyordu. EMNİYET SEN Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer'in başlattığı kampanya kısa sürede sosyal medyada binlerce kişinin desteğini almıştı.

GÖRÜŞMELER DURMA NOKTASINA GELMİŞTİ
EGM ile Vakıfbank arasında devam eden pazarlıklarda 18 bin lira öne çıkmıştı. Ardından 22 bin 500 lira, 27 bin 500 lira, son olarak da 30 bin lira gibi miktarlar telaffuz edilmeye başlanmıştı. Faruk Sezer ise; “Talebimiz açık ve nettir; Bütün il ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli, Sözleşme süresi 3 yıl olmalı, En az 50 bin lira promosyon ödenmeli ve paranın tamamı peşin olarak ödenmeli.” ifadelerini kullanmıştı.
gazetememur

EGM'NİN PROMOSYON AÇIKLAMASI 28/09/2022

Teşkilatımızın maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde 5 yıllık süre için Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş ile imzalanmıştı.

Bahse konu protokol ile tüm personeli kapsayacak şekilde, aylık ödemelerin 300 TL olması ve enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmişti.

Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir.

- Yeni promosyon anlaşmasının süresi 3 yıl olacak
Yapılan görüşmeler neticesinde protokol revize edilmiştir. Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27.000 TL ödenmesi karara bağlanmıştır.

- Maaş promosyonları 1 Kasm 2022'de ödenecek
Yeni protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir. Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır.

Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürüne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
EMNİYET
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.