Cumhurbaşkanın'dan öğretmen maaşlarına iyileştirme açıklaması!

Cumhurbaşkanın'dan öğretmen maaşlarına iyileştirme açıklaması!
Erdoğan, başöğretmen maaşının 25 bin, uzman öğretmenlerin 22 bin 500 lirayı bulduğunu ve önümüzdeki iyileştirmeden öğretmenler de yararlanacak dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''3 bin 500 Engelli Öğretmen Atama Töreni''nde konuştu.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Erdoğan, mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladıkları 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle öğretmenlerin yanında olduklarını göstermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Sözleşmeliden memur statüsüne geçen 93 bin 272 öğretmene kadrolarının hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

"Deprem afetinde eşi veya çocuğunu kaybeden, sağlık mazereti ortaya çıkan 4 bin 536 öğretmenin yer değişikliği talebini de hemen yerine getirdik. Aynı şekilde bu bölgedeki öğretmenlerimizin il içi yer değişikliği istekleri süratle karşılandı. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Öğretmen Meslek Kanunu eğitimdeki en büyük reformlarımızdan biridir. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkı sunacak bir kariyer sistemi getiren bu kanunla mali ve sosyal haklarda da önemli iyileştirmeler yaptık. Tabii, ülkenin ve milletin hayrına her mesele gibi bu kanun çıktığında da birileri yine ortalığı karıştırmak için harekete geçti. Öğretmenlerimizi tahrik ederek bu kanunun getirdiği haklardan istifade etmelerinin önüne geçmeye çalıştılar. Elbette yalancı yalancılığıyla, provokatör provokatörlüğüyle kaldı, öğretmenlerimiz kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıktı."

Başöğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alanların diğer haklarıyla birlikte mali avantajlardan da yararlanmaya başladığına işaret eden Erdoğan, "Başöğretmenlik hakkını kazanan 67 bine yakın, uzman öğretmen unvanını alan 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Unvan tazminatı ve ek ders ücretiyle birlikte baş öğretmen maaşı yaklaşık 25 bin lirayı, uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Önümüzdeki dönemde kamu personelinin ücretlerinde yapılan her iyileştirmeden öğretmenler de yararlanmaya devam edecek." şeklinde konuştu.
NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.