Memur gözü 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde

Memur gözü 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde
TEMMUZ zammında umduğunu bulamayan memur ile memur emeklisi gözünü ağustosta başlayacak 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerine dikti.

Yetkili konfederasyon Memur-Sen’in başkanlığında 11 hizmet kolunda en çok üyeye sahip sendika temsilcileriyle Kamu İşveren Heyeti, 7 milyona yakın memur ile memur emekli maaşına 2024-2025 yıllarında yapılacak zam ve sosyal haklarındaki iyileştirmeleri ele almak için 1 Ağustos Salı günü masaya oturacak. Türkiye Kamu-Sen ile KESK temsilcileri de görüşmelerde yer alacak.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, KESK, BASK, Birleşik Kamu İş, HAK-SEN ile diğer konfederasyonlar, zam ve özlük haklara ilişkin talepleri içeren dosyayı Kamu İşveren Heyeti’ne iletilmek üzere önümüzdeki günlerde Devlet Personel Başkanlığı’na sunacak.

Konfederasyonların, en düşük memur maaşının satın alma gücünü yukarıya taşımak için halen 34 bin lira olan yoksulluk sınırı düzeyine çıkarılmasını ve göreceli refah payı eklenmesini isteyecekleri belli. Ayrıca memur maaşını kuşa çeviren gelir vergisi düzenlemesinde çalışanlar lehine değişiklik yapılması, fahiş fiyatlara ulaşan konut ederlerini hafifletmek amacıyla belli tutarda kira yardımı ödenmesi, eskiyen kamu personel rejiminin günün koşullarına göre uyarlanması, kamu işçileri lehine oluşan ücret dengesizliğinin giderilmesi, tüm memurun sendika ücretinden yararlanabilmesi için hizmet kolunda aranan yüzde 2 üye barajının kaldırılmasını masaya getirmeleri bekleniyor.

MEMUR-SEN YÜZDE 2 BARAJINDA ISRARLI

Sosyal haklarda da önemli talepleri var sendikaların, görev ve sorumluluk yetkili konfederasyon Memur-Sen’e düşüyor. Zira memur ve emekli kadar milyonlarca aile bireyleri için de önemli atacağı imza. Toplu sözleşme sürecinin ağustos sonuna dek sonuçlanması gerekiyor. Sözleşme dar gelirlinin iki yıllık zammını ilgilendirecek.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2.8 milyon memurdan 2.1’i sendika üyesi. Her 4 memurdan 3’ü sendikalı. Memur-Sen’in 1 milyondan biraz fazla, Türkiye Kamu-Sen’in 552 bin, KESK’in ise 163.656 üyesi var.

Yalçın Bayer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
52 Yorum