Memur Sen başkanı açıkladı: Sendikanın üzerindeki baskılar üye sayımızı düşürdü

Memur Sen başkanı açıkladı: Sendikanın üzerindeki baskılar üye sayımızı düşürdü
Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, ülke genelinde Memur Sen üyelerinde azalma olduğunu ifade etti.

Öğretmen Yasası'ndaki bazı yanlışlıklar ve genel ekonomik sıkıntılar nedeniyle üye sayılarının azaldığını ifade eden Kamuran Aşkar "Bu sıkıntıları hisseden Eğitim Bir Sen ve Memur Sen’in üzerindeki baskılar üye sayılarımızda biraz düşüşe neden oldu" oldu. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Kamuran Aşkar'ın gazetecilere yaptığı açıklama şöyle:
"15 Mayıs 2023 tarihi itibari ile yapılan sendika sayımları sonucunda bu yılda hem Zonguldak’ta hem Türkiye genelinde en büyük sendika, en büyük konfederasyon olduk. Zonguldak'ta 2277 üye; Eğitim Bir Sen, Türkiye genelinde 396.418 üye ve Memur Sen'de Türkiye genelinde 1035 üye ile Türkiye’nin en büyük konfederasyonu, en büyük sendikası oldu. Öncelikle bunun için bütün üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen yılla kıyasladığımızda çok cüzi de olsa üye sayılarımızda düşüş oldu ama; yetki kaybetmedik, bu çok güzel bir şey. Niye düşüş oldu diye soracak olursak gerçekten Türkiye çok zor günler geçiriyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Pandemi, küresel ekonomik kriz, Türkiye’deki seçim süreci… Meslek bazlı baktığımızda; öğretmenlik meslek kanunu, yanlışlıklar ve genel ekonomik sıkıntılar ve bu sıkıntıları hisseden Eğitim Bir Sen ve Memur Sen’in üzerindeki baskılar üye sayılarımızda biraz düşüşe neden oldu. Genel seçim sonrası on günlük süre içerisinde ise 10.000’e yakın yeni üyemiz oldu. Bu şunu gösteriyor; Türkiye normalleştikçe, seçim atmosferinden çıktıkça, üye sayımız normal seyrini koruyacaktır. Yine söylüyorum, aslolan ekonomide düzelme olması. Ekonomik sıkıntı olursa bunun en fazla sıkıntısını çekecek kısım maaşlı kesim, kamu çalışanı kesimi. Sendikal anlamda bizi rahatlatacak en önemli şey ekonomik rahatlama olacaktır." 

pusulagazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum