'Uzman çavuşlara kadro düzenlemesi bir an önce yapılmalıdır'

'Uzman çavuşlara kadro düzenlemesi bir an önce yapılmalıdır'
Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Meclis konuşmasında Uzman çavuşlara kadro ve özlük haklara değindi

Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman TBMM'de Uzman çavuşlara kadro ve diğer özlük hakları dile getirdi. İşte o konuşma:

ABDULKADİR KARADUMAN (Konya) – Sayın Başkan, sözleşmeli kamu personellerine kadro çalışmasında kapsam
dışı bırakılan uzman çavuşlar kadro bekliyor. Uzman çavuşların sosyal tesislerden ve orduevlerinden faydalanamaması… Uzman çavuşlara atama yönetmeliği yazılması, meslek tanımının yapılması gerekir.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Uzman çavuşlar atama yönetmeliği olmadığı için görev yaptıkları bölgede meslek hayatlarının çok büyük bir bölümünü ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum, aile birliklerini ve aile bütünlüğünü olumsuz şekilde etkilemektedir.

Sözleşmeli uzman çavuşlar kadro çalışmasına neden dâhil edilmemiştir, kapsam dışı bırakılmıştır? Bunun mutlaka izah edilmesi gerekir. Personelleri tasnif etmek, ayrıştırmak bazısının hakkını verirken diğerlerinin hakkını görmezden gelmek muhakkak ki kabul edilemez. Uzman çavuşlara kadro düzenlemesi bir an
önce yapılarak özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.