Uzman çavuşlara, memurluk hakkı Çalışma Bakanına soruldu

Uzman çavuşlara, memurluk hakkı Çalışma Bakanına soruldu
Uzman çavuşların memur olararak atanmaalrı TBMM'de. Uzman çavuşların görevden ayrıldıktan sonra yeniden istihdamına ilişkin soru önergesi Meclis'e sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyannca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 14.03.2023 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

' "657 sayılı Devlet Memurlan Kanunu'nun 92nci maddesinde; "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." hükmü yer almaktadır. Bu kanun gereği kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak istihdam edilmek isteyenlerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir." 

1. Görevden aynlan Uzman Çavuşların silahlı/silahsız özel güvenlik sertifikası muaf tutulmalarına ilişkin bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

 2. Uzman Çavuşlar çok farklı meslek dallarında profesyonelleşmiş olup; ağır araç şoförü, itfaiyeci, sıhhiyeci, ilk ve acil yrd. teknikeri, telsiz telefon operatörü, aşçı, berber, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve tesisat elemam, ekskavatör operatörü, istif makinası operatörü, kasap, kaynakçı, kazıcı yükleyici operatörü, sıhhi tesisatçı, su yalıtımcısı, terzi, yükleyici/loder operatörü ve veteriner sağlık teknikeri gibi alanlarda atanmalan mümkün müdür? 

3. Atanamayan Uzman Çavuşların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kzılay, Çezâ ve Tevkif Evleri, Belediyeler, Valilikler ve Kaymakamlıklarda görev almaları ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? 

4. 3269 sayılı kanuna tabi olarak çalışmış olup; 5.maddesi gereği sağlık niteliklerini kaybetmeleri ve kendi isteğiyle görevinden aynimış uzman çavuşlardan Kanun Hükmünde Karamameyle yeniden atanmayı bekleyenlerin sayısı nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.