İsa Karakaş'tan DİKKAT ÇEKEN memur ve emekli maaşı açıklaması

İsa Karakaş'tan DİKKAT ÇEKEN memur ve emekli maaşı açıklaması
TÜİK'in ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından SGK uzmanı İsa Karakaş, memur, emekli, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 Ocak ayında alacağı zam oranına dair açıklamada bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilerin merakla beklediği zam oranına dair beklentisini açıkladı. Karakaş, resmi verilere dayanarak, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin %37,75 memur ve memur emeklileri ise %49,96 zam alacaklarını ifade etti.

Ekim ayında aylık bazda enflasyonun yüzde 3,43 ve yıllık bazda enflasyonun yüzde 61,36 olarak kaydedildiğini hatırlatan Karakaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 4 aylık enflasyon oranının yüzde 29,40 olduğuna dikkat çekti.

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, "SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yıl sonu itibarıyla yüzde 37,75’lik zam söz konusu oldu. Memur ve memur emeklileri içinse bu oran 49,96 olarak gerçekleşecek" dedi.

MAAŞLARA REFAH PAYINI ETKİSİ

Karakaş, ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflerine de atıfta bulundu. Eğer enflasyon yüzde 68'e ulaşırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 40,30, memur ve memur emeklilerinin ise yüzde 52,20 oranında zam alabileceğini belirtti. Karakaş, bu zam oranlarının enflasyonun yanı sıra refah payının da etkisi altında olduğunu ifade etti.

Karakaş, emekli maaşlarının sadece enflasyonla değil, aynı zamanda açlık sınırı ve diğer faktörlerle de ilişkilendirildiğine dikkat çekerek, zam oranlarının yıl sonunda açlık sınırı ve diğer etkenler göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 50'ye kadar zam alabileceği belirtildi.

Son olarak, Karakaş, memur emeklilerine yönelik de açıklamalarda bulundu ve şu anki en düşük memur emeklisi maaşının 9,876 TL olduğunu belirtti. Yüzde 65'lik bir zam oranıyla en düşük memur emeklisi maaşının 16,295 TL seviyelerine çıkabileceğini ifade etti.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.