Eğitim Bir- Sen hakkında, yeni bir kamu zararı iddiası!

Eğitim Bir- Sen hakkında, yeni bir kamu zararı iddiası!
Denizli Eğitim Gücü Sendikası Denizli İl Başkanı Osman DAĞLI, Eğitim Gücü Sen üyesi A.G. için Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanının şikayeti üzerine Denizli Valiliğinin açmış olduğu soruşturmada, üyelerine verilen “uyarma” cezasına itiraz ettiklerini ve

Denizli Eğitim Gücü Sendikası Denizli İl Başkanı Osman DAĞLI, Eğitim Gücü Sen üyesi A.G. için Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanının şikayeti üzerine Denizli Valiliğinin açmış olduğu soruşturmada, üyelerine verilen “uyarma” cezasına itiraz ettiklerini ve açtıkları davayı kazandıklarını ifade etti.

Sarayköy ‘de bir lisede müdür olarak görev yapmakta olan A.G, Facebook 19/12/2021 tarihinde Facebook’ta yapmış olduğu bir paylaşım üzerine Denizli Egitim Bir Sen Şube Başkanı şikayetçi olmuş ve A.G.’ye “uyarı” cezası verilmiştir. Sendika olarak üyemizin cezasına itiraz olarak dava açtık ve kazandık.

Ardından da 26 Aralık’ta İl Disiplin Kuruluna, üyemiz hakkında yapılan şikayetler üzerinden bizi davet ettiler. Biz de savunmamızı yaptık. Üyelerimizin dosyalarının birisinin cezası tamamen silinmiştir.

Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı, mahkemede A.G. için: Çok fevri davranışlarının olduğunun, davacının yapmış olduğu paylaşımın İmam Hatip Lisesi müdürüne yakışmayan bir paylaşım olduğu için şikayetçi olduklarını ifade etmiştir. Ancak şahit olarak dinlenilen okul müdürleri Başkan’ı yalanlamış, A.G.’nin iddia edildiği gibi davranışlarına şahit olmadıklarını beyan etmişlerdir.

Sonuç olarak üyemiz davayı kazanmış, verilen ceza iptal edilmiştir. Mahkeme dava giderleri ve vekalet ücreti olan yaklaşık 22 Bin Türk Lirasını da taraf olan Denizli Valiliğinin ödemesine karar vermiştir.

Disiplin soruşturması sürecinde bu paylaşımda sakıncalı bir durum olmadığı, A.G.’nin de hiçbir disiplin cezası olmadığı için ceza verilmemesi yorumları yapılsa da Başkan istemiş ve ceza verilmiştir. Hatta bu paylaşımı “Halkı kin ve nefrete sürüklemek..” boyutunda suçlamaya getirmeye çalışmış ancak amacına ulaşamamıştır.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı istedi diye Devlet kurumları adeta seferber olmuş ancak adalet yine de yerini bulmuştur. Yetkili Sendika memurlara sahip çıkacağı yerde peşlerine düşmüş, kuyularını kazar hale gelmiştir.

Bir sendika İl Başkanının keyfi hareketlerinin Devletin Valiliğine mahkeme masrafı ve vekalet ücreti ödetmesi kamu zararı değil midir? Üyemize isnat ettiği "Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak" fiilinden Sayın Başkan da mükellef değil midir?

Eğitim Gücü Sendikası olarak üyemizin yanında durduk, hakkını aradık ve aldık. Her üyemiz için de aynı hassasiyeti göstermekteyiz. Hukuktan aldığımız güç haksızlıklar, mağduriyetler, keyfi uygulamalar son bulana kadar mücadele edeceğiz. Daha yeni başlıyoruz. “ dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum