MEB'den şube müdürlerine bir müjde daha!

MEB'den şube müdürlerine bir müjde daha!
Geçtiğimiz günlerde MEB Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTCİ'nin, Kayseri'de öğretmenlerle yaptığı toplantıda şube müdürü maaşlarına yönelik açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Genel Müdür Çiftci açıklamasında, şube müdürlerine, meslek kanunu ile uzman öğretmen hakkı verilerek maaşlarının artırılacağını söylemişti. Bu gelişmeye ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan resmi yazı ile şube müdürlerinin bir sorunu daha çözüme kavuşturuldu.

Bilindiği üzere 2022 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, MEB Disiplin Amirleri Yönetmeliği ile, şube müdürlerinin disiplin amirliği yetkisi yeniden düzenlenmişti. Ancak, daha önce şube müdürlerinin var olan amirlik yetkisinin, yeni yönetmelikle yer almaması tatışmaları beraberinde getirmişti.

ŞUBE MÜDÜRLERİNE AMİRLİK YETKİSİ!

Bakanlık, Yalova Valiliğine yazdığı yazı ile şube müdürlerinin okul müdürü ve meurların disiplin amirliği yetkisinde son noktayı koydu. Yazıda, okul müdürlüklerinin debağlı olduğu İl/ İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde, Milli Eğitim Müdürlerinden sonraki yetkilinin Müdür Yardımcıları/ Şube Müdürleri olduğu gerçeğinden hareketle, disiplin amirliği yetkisi bulunmayan şube müdürlerinin okul müdürünün amiri kapsamında değerlendirilebileceği, belirtildi.

İşte resmi yazı:

img-20240201-wa0006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum