Okul müdürü, toplantılarda bu şekilde konuşabilir mi?

Okul müdürü, toplantılarda bu şekilde konuşabilir mi?
Okul müdürünün toplantılarda böyle konuşma hakkı varmı? Öğretmenlerin, okul müdürünün konuşma tarzına ilişkin tepkisi haberimizde...

Bir öğretmen, okul içi toplantılarda okul müdürünün:

- ''Birkaç kez bakın x hoca soruşturma geçirdi, ceza aldı, dikkatli olun? şeklinde bir öğretmen üzerinden ibret verici cümleler kurması, anlaşamadığımız bazı arkadaşlar başka yerlere tercih yapabilirler, mutlu oluruz? gibi (gülerek) konuşması normal midir?

Şeklindeki sorusu karşısında öğretenler ikiye bölünmüş durumda. Bazıları müdürühaklı bulurken, bazıları da öğretmeni haklı buldu. İşte öğretmenlerin konu hakkındaki farklı görüşleri:

- Okulu babasının tükkanı zannediyor herhalde... Siz bunlara bu fırsatı verirseniz ses çıkartmazsanız ağzının payını vermezseniz hakkınızı aramazsanız tepenize bile ....lar.

- Okul müdürü okulun başarısından, kanun ve yönetmeliklerin uygulanmasından, kurul ve komisyonların aslına uygun yürütülmesinden sorumlu ise ki öğle

* Öğretmenliği sınıfa girip çıkmak zanneden

* Hiçbir etkinlikte yer almayan öğretmene aynen dediğiniz örnekleri vererek biz sorun yaşayacağız yaşamamak adına isteyen tayin isteyebilir demesinden doğal ne varki? Ortada tehdit yok, istismar yok, ayrımcılık yok. Yıldırma yok.

- Adam belliki idealist, heyacanlı, birşeyler yapmak istiyor. Ben bu şekilde çalışmanızı istiyorum demiş. Yok ben rahatımdan ödün vermem diyende tayin istesin gittiği yerde yatsın demiş. Konu idare olunca hemen niye saldırıyorsunuz

-Konuşamaz, kimsenin kimseyi okuldan kovalama hakkı yok. Toplu mobbing yapmış. Bütün öğretmenlere göz dağı veriyor. Çalışkan olup kendisi ile iyi geçinmeyen öğretmeni bile yıldırabilir. Başka okula gidin iması yapamaz. Ayrı ayrı şikayet ederseniz ilçe milli eğitimden uyarırlar diye düşünüyorum. ya da sendikalara şikayet edin basın açıklaması yapsınlar. Babasının okulu sanıyor heralde.

- Müdür böyle konuşabilir haklıdır da! Öğretmen neyin suç neyin suç olmadığını bilecek. Nöbetine gitmiyorsa, sınavda kopyaya göz yumuyorsa, derse sürekli geç giriyorsa sonuçlarına katlanmalı. Hiç bir şey olmayacak sanmasın kimse ! Haksızsanız cezasını çekmelisiniz.

Okul müdürünün, bu şekilde konuşması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum