Elektrik elektronik mühendisi atamaları TBMM'de

Elektrik elektronik mühendisi atamaları TBMM'de
Elektrik elektronik mühendisliği bölümünden yılda yaklaşık 10 bin mezun verilmesine rağmen 2020 yılında bir atamada 42 kişilik kadro gibi sembolik bir rakam açıklanmıştır. Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü Elektrik elektronik mühendisliği atamalarındaki sorunu Mecliste dile getirdi.

BAHA ÜNLÜ (Osmaniye) – Üniversite sınavına giren başarılı çocuklarımızdan çoğu elektrik elektronik mühendisliğini tercih etmektedirler. Bu çocukların üniversiteyi bitirdikten sonra maalesef çoğu işsiz kalmaktadır. Elektrik elektronik mühendisliği bölümünden yılda yaklaşık 10 bin mezun verilmesine rağmen 2020 yılında bir atamada 42 kişilik kadro gibi sembolik bir rakam açıklanmıştır. Aldıkları eğitim, yıllarca çalıştıkları KPSS ve sonrasında kadro açılmaması çocuklarımızın psikolojilerini bozmuş ve gençlerimiz hayata olumsuz bakmaya başlamışlardır. Bundan sonraki atamalarda elektrik elektronik mühendislerinin kadrolarının ve kontenjanlarının artırılması gerekmektedir. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyorum.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.