Harita ve kadastro teknikeri atamaları hakkında önerge sunuldu

Harita ve kadastro teknikeri atamaları hakkında önerge sunuldu
40 bin mezunu olan Harita ve Kadastro Teknikerlerinin atanamama sebebi Çevre ve Şehircik Bakanı Murat Kurum’a soruldu. Adana CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından Murat Kuruma verilen soru önergesi şu şekilde:

Ana kurumları olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) bölümlerinde çalışabilecek üç bölümden biri olan Harita ve Kadastro Teknikerleri istihdam konusunda büyük mağduriyet yaşamaktadır.

Mezun öğrencilerin TGKM yetkilileriyle gerçekleşen görüşmelerinde daha önce işe alınanların Kadastro Müdürlüğü'ne geçiş yaptıkları gerekçesiyle yeni dönemde Tapu Müdürlüklerine Harita Teknikeri ataması yapılmayacağı belirtilmiştir. Bu, yeni personel alınmamasına gerekçe oluşturamaz. Kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapılan personelin ilgili yasalar gereği kurumlar arası geçiş yapma hakkı olduğu bilinmektedir.

Tüm bu nedenlerle aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim. 

SORULAR

1- Son 5 yılda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne atanan Harita ve Kadastro Teknikeri sayısı kaçtır?  

2- 2020 yılında atanan Harita ve Kadastro Teknikeri var mıdır? Varsa atanan tekniker sayısı kaçtır? 

3- Atandıktan sonra kurumlar arası geçiş yapan teknikerler nedeniyle yeni atama yapılmadığı doğru mudur? 

4- TGKM 2021 yılında yeni personel ataması yapacak mıdır? Atama yapacaksa hakkaniyet ölçüsünde Harita ve Kadastro Teknikerlerine de yer verecek midir? Yer verecekse atanacak tekniker sayısı kaç olacaktır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum