Harita ve Kadastro Teknikerleri Atama Bekliyor

Harita ve Kadastro Teknikerleri Atama Bekliyor
40.000’den fazla mezunu bulunan her yıl yaklaşık 5000 yeni mezun veren Harita ve Kadastro Teknikerleri olarak 2 yıllık sözlü ve uygulamalı eğitimimizi tamamlayıp 2020 KPSS’ye hazırlanıp 80 85 90+ puanlar aldık. Bir seneden fazladır Karayolları Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden atama beklemekteyiz.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Otoyol, Devlet ve İl yolları ağını tespit etmek ve bu ağdaki değişiklikleri hazırlamak, yol ağı üzerindeki yol ve köprüleri inşa ve ıslah etmek, onarmak, görevi ile ilgili işler için lüzumlu harita, etüt ve proje işlerini yapmak ve yaptırmak gibi görevlerde yer almaktayız. Buna karşılık son 3,5 senedir Karayolları Genel Müdürlüğü herhangi bir Harita ve Kadastro Teknikeri ataması gerçekleştirmemiştir. Yaptığımız kurum ziyaretlerinde, bugüne kadar emekli olan personel ve artan işlem yüküne göre YÜKSEK sayıda Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapılmasına ihtiyaç olduğu açıktır.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde Maliye Hazinesi ve Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmaz malların yönetimine ilişkin hizmetleri, Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiralanması ve üzerinde sınırlı aynî hak tesisi, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiralanması, Devlete intikali gereken taşınır ve taşınmaz mallarla hakların Hazineye mal edilmesi işlemlerini yürütmek, taşınmaz malların tescilini, taşınır malların tasfiyesini sağlamak, Hazine adına tescilini sağlamak, kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmazları satın almak, trampa etmek, kamulaştırma ve toplulaştırma işlerini hazırlama gibi birçok görevde bulunabilmektedir. Buna karşılık son 4 senedir Milli Emlak Genel Müdürlüğü herhangi bir Harita ve Kadastro Teknikeri ataması gerçekleştirmemiştir.

Yukarıda belirttiğimiz kurumlarda onlarca görevde bulunabilmemize rağmen son 4 senede hiç alım yapmamaları bölümümüzde yığılmalara ve yüksek puanlarla açıkta kalmamıza neden olmuştur. 2022 KPSS sınavına girmeden önce Karayolları Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünden YÜKSEK sayıda sözleşmeli Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapmasını talep ediyoruz. 

#HaritaKadastroTeknikerleriAtanamıyor 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.