Covit-19 İzleme Merkezlerini açıldı!

Yine bir önerimiz ve başvurumuz hayata geçti!
Kamu Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak 28 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığına başvuru yapmış, ayrıca Bakanlık ve YÖK nezdindeki görüşmelerimiz sonucu Covit-19 İzleme Merkezlerinin tüm illerde açılmasının gerekliliğini bildirmemizin ardından Bakanlık önerimizi ve başvurumuzu dikkate alarak gerekli altyapıları tamamlayarak Covid-19 geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için "Covit-19 İzleme Merkezleri" açıyor!
Ankara ve Eskişehir'de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa sürede 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesine, daha sonra da tüm yurda yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Merkezlerde Covid-19 geçirmiş hastaların varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek.
Aynı zamanda Covid-19 konusunda sağlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmalar yürütülecek. Merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler de geliştirilecek.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 Aralık, Eskişehir Şehir Hastanesinde ise 8 Aralık itibarıyla hasta kabulüne başlandı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ümit KARATAŞ Arşivi