DOKTORA SALDIRIYA KINAMA!

Sağlık kontrolü için getirildiği Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde, gürültü yapınca görevli Dr.Mustafa Uçarel tarafından uyarılan Hasta kendini kaybedip, Dr.Mustafa Uçarel'e yumrukla saldırmış. Saldırının etkisiyle yere düşen Dr.Uçarel, başını sandalyeye çarparak yaralanmış, olayın ardından Dr. Uçarel, tedaviye alınmıştı.

Sadece kayıtlı olanlar üzerinden bir değerlendirme yapıldığında, günde 31 sağlık çalışanı sağlık hizmeti sunulan alanlarda şiddete uğramaktadır. Sağlık alanındaki şiddet, sözel, fiziksel ve psikolojik olmasından bağımsız olarak sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında önemli bir sorun, hekimler ve sağlık çalışanları için mesleki bir risk haline dönüşmüştür. Kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında ya da bu kuruluşlar dışında olmakla birlikte işin yürütülmesi nedeniyle çalışanlara yönelik olarak gerçekleştirilen şiddet olayları iş kazası olarak değerlendirilmektedir.

Ülkemizin 80 milyonluk nüfusuna karşın, acil servislere geçtiğimiz yıl başvuru sayısı 110 milyon olmuştur. Mesai saatleri içinde polikliniklere ulaşamayan ya da muayene katılım bedeli ödemek istemeyen hastalar da acil servislere yönelmektedir. Bu durum hasta yükü zaten fazla olan acil servisleri çalışamaz duruma getirmektedir.

KAMU SAĞLIK-SEN olarak; bu menfur saldırıyı kınıyor ve Dr.Mustafa Uçarel'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ümit KARATAŞ Arşivi