Murat Mehmet GÜLER

Murat Mehmet GÜLER

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERLE İTTİFAK YAPMALI

Günümüzde en moda kelime olsa gerek “ittifak”…Türk Dil Kurumuna göre ittifak kelimesinin anlamı: Anlaşma, uyuşma, bağlaşma

Artık Milli Eğitim Bakanlığının da öğretmenlerle  “ANLAŞMA” yapma zamanı geldi de geçiyor. Bakanlığa yardımcı olmak için, ittifak yapılacak birkaç konu başlığı ve gerekçesini sıralayayım.        

Sınıf öğretmenleri ile ittifak yapılmalı:

Bakanlıkta üvey evlat denebilecek bir branş varsa o da sınıf öğretmenliğidir. Tayin ve yer değiştirme konusunda mucizeden başka şansı olmayan bu branşta görev yapan arkadaşların bir de ek ders adaletsizliği söz konusu…

Branş öğretmenlerinin haftada 15 saat maaş karşılığı derse girme zorunluluğu bulunurken, Sınıf öğretmenlerinin haftada 18 saat maaş karşılığı derse girme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu da haftalık 3 saat aylık ise12 saat daha az ek ders almalarına neden olmaktadır.

Okul öncesi öğretmenleri ile ittifak yapılmalı:

Sınıf öğretmenleri gibi okul öncesi öğretmenleri de haftada 18 saat maaş karşılığı girmek zorunda. Ve aynı haksızlığa bu arkadaşlarımız da uğramaktadır.

Ayrı bir sorun olarak; Okul öncesi öğretmen arkadaşlarımızın teneffüs hakkı bulunmamaktadır. Bu durum hem öğretmenin hem de öğrencilerinin performansı açısından olumsuz olarak değerlendirilmektedir.

Müzik ve Görsel Sanatlar öğretmenleri ile ittifak yapılmalı:

Ortaokullarda her sınıf kademesinde yazıyla bir, rakamla, da 1 ders saati olan bu  iki branş öğretmenleri ders sayısının azlığından  şikayetçi durumdadır. Öğrencileri tanımaya fırsat olmadan dönem sonu gelmektedir. Bu durumun düzeltilip ders sayısının sınıf bazında haftalık en az iki saat yapılması gerekmektedir.

İkinci üniversite bitirip alan değişikliği bekleyenler ile ittifak yapılmalı:

Kadrolu öğretmen iken; yeniden Üniversite giriş sınavlarına girerek, bin bir zorlukla hem öğretmenlik hayatlarını devam ettirip hem de ikinci üniversitesini bitiren öğretmenlerde diplomasını aldıkları alanda görev yapabilmelidirler.

Öğretmenlerimizi dinamik ve güncel tutmak, ikinci üniversite okuyarak kendini daha başarılı daha mutlu olabileceği bir alanda görmek isteyen öğretmenler için ve norm fazlası öğretmenlerin hakkaniyetli şekilde eritilebilmesi için diplomaya dayalı alan değişikliği her yıl yapılmalıdır.

Daha birçok konu ve başlık açılabilir İttifak için… Bakanlığımız en kısa zamanda çözüm için adım atarsa, ittifak meyvelerini verir, gayemiz olan öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirme konusunda bir adım daha yol almış oluruz.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Murat Mehmet GÜLER Arşivi