SAĞLIK BİR-SEN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDADIR

Ülkemiz ve dünyada meydana gelen Corona virus tüm dunyayi sarmıstır. Ama hiç bir şekilde paniğe kapılmaya gerek olmadığı kanısındayım çünkü her felakette olduğu gibi bu felakettete tüm sağlık çalışanları görevlerinin başında ve tüm vatandaşlarımıza güven vermektedir.

Peki şimdi vatandaşlara ve yetkililere soruyorum bizler sağlık çalışanlarına gerektiği gibi özenle davranıp haklarını koruyabiliyormuyuz bizce hayır Nedenmi son düzenlenen Döner sermaye yönetmeliği her şeyi özde değil sözde olduğunu göstermiştir. Sadece bir kesime iyileştirme yapılmış asıl emek veren sağlık çalışanları gözardı edilmiştir. Bizler Sağlık Bir-Sen olarak yönetmeliğin acilen değiştirilip eşit miktarda dağıtılmasını ve emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz. 3600 hakkının tüm çalışanlara verilmesini,riskli gruplar yeniden belirlenmesini,biyologların teknik sınıfına geçirilmesini, aynı işi yaptıkları halde bazı haklardan yararlanamayan ebe hemşire ayrımının kaldırılmasını, sözleşmeli idareciler kaldırılmasını, sözleşmelilere ve vekillere kadro verilmesini, 4+2, 3+1 lerin özlük hakları düzenlenmesi, gruplamadan çalışan Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan Tıbbi Sekreterlerin işlemlerinin il sağlık müdürlüğü tarafından yürütülmesini, Sağlık işçisi alımının acilen yapılması, Ortaokul mezunları Tıbbi Sekreterlerin gözardı edilmemesi ,112 çalışanları ve salgın biriminde çalışanlara ek ödeme yapılmasını ve ayarıca SAĞLIK PERSONELLERİNE YAPILAN ŞİDDETE ÇOK AĞIR CEZAİ MÜEYİDENİN UYGULANMASINI TALEP ederek tüm çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hasan ÖNÜR Arşivi