SÖMÜRÜLEN EMEKÇİLER

Yerel görüşle Hak Verilmez Alınır. Evrensel görüşle Hak Verilecek .Gelişmemiş ülke ve demokrasilerde otoriter yapıların emekçiler üzerinde”” Hak Verilmez Alınır”” algısı yaratılarak İktidarların ve Egemen Güçlerin “kontrolü” altına alınması ekonomik sosyal ve siyasi olarak güce itaat ettirilmesi kapitalist sistemin patron sermaye meselesinin, emeğin sömürülmesinin hiyerarşik yapı adı altında uygulamasıdır Ülkemizde şeçimle gelen siyasiler ve atanan generaller üst düzey bürokratlar her türlü özlük haklarını TBMM’de gece yarısı hep birlikte” 3-5 dakika” içinde oy birliğiyle çıkartırlar Generallerin 6-7 tazminatı “2-3”dakika da kabül edilir.Bunlara gelince hak verilmez alınır denmez? Hak verilmez alınır konusu emekçilere.Bu algıyı kabüllenen siyasallaşan ve tabanına yayan Sendikalar ve STK.lar bu yolla, güce hizmet ettiklerinin farkındalar mı?

Görevdeki ve Emekli Assubaylara başlangıç derecesi ve tazminat verilmesi yıllardır vaatle oyun oyalamayla sürdürülüyor eski Genelkurmay Başkanı BAŞBUĞ hakkınızı meydanlarda yine eski Cumhurbaşkanı GÜL’de yargı da arayın diyerek” “biri sokağı diğeri de yargıyı”” işaret etmişlerdir Bunlar Vekillere,Generallere sokağı mahkemeyi neden işaret etmezler sokağı adres göstermezler ?Hak verilmez alınırdı ? Emekli Öğretmenlere,Polis Memurlarına ,Hemşirelere,Din Görevlilerine söz verilmesine rağmen “3600 Ek gösterge”” nerede ? Bu kaçıncı seçim ?Devlete hizmet etmiş belli bir yaşın üzerine gelmiş bir çok sağlık problemi olan emekli emekçiler hak verilmez diyerek meydanlara mı çıksınlar?Sorunların çözümü tüm emekçilerin “ideolojik ve siyasi “”görüşlerini bir tarafa bırakıp toplu ve örgütlü mücadelesinden ve hesap sormasından geçer.Bu yapılmadığı için emekçilerin emeğinin sömürülmesi hak verilmez alınır oyunu sürer gider.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selçuk İÇER Arşivi