YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAK

Başöğretmen ATATÜRK 1924 yılında Muallimler Birliği Kongresi üyelerine yaptığı tarihi konuşmasında “Muallimler Yeni Nesil Sizin Eseriniz olacaktır” sözünü söyler.ATATÜRK’ün bu sözü Cumhuriyet Döneminin en önemli ve anlamlı sözüdür .Bu söz ve işaretle uzun yıllar Fikri ve Vicdanı hür çağdaş nesiller yetiştirilir.

ATATÜRK’ün eğitime ve öğretmene verdiği önem ve değer.Bu gün Türkiye de “eğitimin ve öğretmenlerin” durumu maalesef içler acısı durumda.Eğitim kurumları şirket müdürleri patron. öğretmenleride elaman. öğrencileri ise müşteri konumunda . Eğitim, eğitim kurumları ve eğitimciler siyasallaştırılmış politize olmuş ve “” Milli Eğitim”” politikası parti politikasına dönüşmüş yerelleştirilmiş milli yapıdan da uzaklaştırılmıştır.

Milli ve Çağdaş olmayan bu tür ideolojik ticari kaygılarla meydana gelen taraflı ve bu çarpık uygulamalarla yerinde sayan eğitim. Öğretmenlerin ““özlük hakları”” yıllardır çözülmezken kalkıp “Öğrenciler Öğretmenlere not verecek “derseniz Yeni nesili öğretmenlerin eseri değil öğretmenleri öğrencilerin esiri yaparsınız. Bilimsellikten bilimden milli duygudan çağdaşlıktan uzak “ideolojik ve dini” arğümanlar la eğitimi dizayn etmeye kalkarsanız bu ülkeye eğitime öğrenciye en büyük kötülüğü yapmış olursunuz.

Ne tür eğitim verirse versin eğitim kurumları son derece önemlidir ,gereklidir bu gün İmam Hatip Okullarının durumu ve mecburi (?) yönlendirilmesi endişe vericidir.Bu ülkede İmam Hatip Okulları diyerek dem vuran Devlet yöneticileri “”çocuk ve torunlarını”” İmama Hatip Okullarına göndermez de gavur hıristiyan emperyalist dedikleri Amerikan, Fransız .Alman özel okullarında okuturlar ?Din iman milli şuurdu,şuydu buydu ? Eğitimin öğretmenlerin memleketin geldiği getirildiği durumun kısa ve acı özeti...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selçuk İÇER Arşivi