İSMİYLE ÇELİŞEN ÖĞRETMENEVLERİ

Yıllardan beri tartışılan sorunlardan biri olmuştur Öğretmenevleri…
Bilhassa yaz tatiliyle birlikte başta sosyal medya olmak üzere çoğu yerde öğretmenlerimizin haklı tepkilerini görür, duyar, işitiriz. 
“Yer yok, doluymuş, vb. gibi…” 
Normal duruma göre Öğretmenevlerinde “Önceliğin Öğretmenler” olması gerekmektedir. Zira fiili duruma göre tesis ismiyle çelişen bir durum söz konusudur. Dolayısıyla bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Ya fiili duruma göre hareket edip ismini “Öğretmenevi” koymamalıyız ya da kurum ismine yakışır ve olması gerektiği gibi davranıp kurumun isminin hakkını vermeliyiz. Çünkü ismiyle çelişen bir durumdan bahsetmekteyiz. Adı Öğretmenevi lakin öğretmenimiz kalamıyor. O zaman ya adını değiştirelim ya da “Öğretmenevi” ismi kalıcı ise ismin hakkını verelim. 
Öğretmenlerimiz gidecekleri ildeki ya da ilçedeki öğretmenevini aradığı vakit genelde yer olmadığını duyarak telefonlarını kapatmaktadırlar. Bu durumun bilhassa yaz mevsiminde baş gösterdiği görülmektedir. Öğretmenlerimizin 10 ay boyunca eğitim-öğretim faaliyetinde bulunduğu düşünülürse geriye sadece yaz mevsimindeki 2 aylık tatillerinin kaldığı anlaşılmaktadır. Bu durumun göz önüne alınması gerekmektedir. Yılın iki ayında öğretmenevlerimizin bu hassasiyeti göstermesi çok mu zordur anlayabilmiş değilim doğrusu. Sorun öğretmenevlerinde midir yoksa genel olarak uygulanan politikadan mı kaynaklanmaktadır bilemem ama bildiğim bir şey varsa o da verilen (verilmesi gereken) hizmetin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğidir. 
Tekrar ifade etmek gerekir ki kurumun ismiyle uyumlu hareket etmesi gerekmektedir. Nasıl ki orduevi, polisevi ve çeşitli kurumların kendi personeli öncelikli olmak üzere misafirhanesi varsa bu durum eğitim çalışanları içinde bu şekilde olmalıdır. Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimize bu imkân çok görülmemelidir. Kamu veya Özel sektör fark etmeksizin tüm öğretmen ve eğitim sektöründeki memurlarımızın birinci derece yakınlarıyla birlikte Öğretmenevlerinden uygun ücretle istifade edebilmesi sağlanmalıdır. 
Öğretmenevi meselesinin çözüme kavuşturulması temennisiyle tüm öğretmenlerimize iyi tatiller dilerim. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet GÜLEÇ Arşivi