1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilsin

1. dereceye düşen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilsin
3600 ek gösterge hakkından yararlanamayan Bakanlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi talebine ilişkin soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Aşağıda yer alan sorulanının T.C. Tanm ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vtahîf KİRÎŞCÎ tarafından Anayasa'mn 98'inci ile TBMM İçtüzüğü'nün 96'ncı ve 99'uneu maddeleri gereğince yazılı olarak eevaplandınimasmı arz ederim. 30/01/2023 Saygılanmla Hasan SUBAŞI Antalya Milletvekili

Kamu çalışanlanna 3600 ek gösterge verilmesi AK Parti tarafından ilk olarak 2018 seçim vaatleri arasında yer almış aradan geçen 4 yılın ardından artan eleştiriler ve yaklaşan seçim nedeniyle göz ardı edilemeyecek noktaya gelince iktidar tarafından düzenleme yapılmak zorunda kalınmıştır.

Bakanlığımz tarafından verilen katkılarla hazırlanan ve "tüm meslek gruplan düzenleme kapsamında" denilerek Meclis'e getirilen Devlet Memurları Kanunu île Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gerek komisyonda gerek TBMM Genel Kurulunda verdiğimiz değişiklik önergeleri, yaptığımız konuşmalar dikkate alınmadan çıkarılmış, 5 Temmuz 2022'de Resmi Gazetede yayınlanmış ve pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir.

3600 Ek Göstergeden yararlanamayan çalışanlara dair en çarpıcı örneklerden birisi, sağlık hizmet sımfmda yer alan veteriner sağlık teknikeri veya herhangi bir önlisansprogramından mezun veteriner sağlık teknisyeni arkadaşlar 3600 ek göstergeden faydalanırken teknik hizmetler sımfında yer alan tekniker ve teknisyen arkadaşlar faydalanamamaktadır. Örneğin, Tanm Bakanlığında aynı yerde yan yana görev yapan Ziraat Teknikerleri ile veteriner Sağlık Teknikerleri arasında yaşanmaktadır. Bakanhğımzda Ziraat Teknikerleri olarak çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanamazken, beraber çalıştıklan, yan masada görev yapan Veteriner Sağlık Teknikerleri 3600 ek göstergeden yararlanmaktadır. Aynı şekilde kolluk görevini yürüten çalışanlardan bekçi, polis 3600 ek göstergeden yararlanabiliyorkeri, orman muhafaza memurları yararlanamamaktadır. Orman muhafaza memurlanmn teknik hizmetler sınıfına alınacak olması da sorunu çözmeyecektedir. Yam unvan bazlı bir çalışma yapılmış olması nedeniyle emsal görevlerde ve unvanlarda çalışanlar arasındaki eşitlik ve adalet dengesi bozulmuştur.

Kamuda çalışma barışının sağlanması ve daha adil bir sistem için unvan aynmı olmaksızın, kazamimış hak aylığı 1. Dereceye düşen tüm memurlar 3600 ek göstergeden faydalandırılmalıdır.

Bu bilgiler ışığında;

1- Aynı yerde çalışan ya da benzer işi yapanlar arasında oluşan 3600 Ek Göstergeden yararlanamayan çalışanlar arasında adaletin sağlanması ve 3600 Ek Gösterge kapsamımn genişletilmesi için yürütülen çalışmanız var mıdır?

2- Sağlık hizmet sınıfında yer alan sağlık teknikerleri 3600 Ek Gösterge alabilirken, teknik hizmetler sımfmda yer alan teknikerler neden 3600 Ek Gösterge kapsamı dışında bırakılmıştır?

3- Ziraat Teknikerleri ve Orman Muhafaza Memurlan ile diğer memurlann yaşadığı bu sorunun düzeltilmesi için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.