Memuru yok sayanı, memur da yok sayacak!

Memuru yok sayanı, memur da yok sayacak!
Lale Aksoy: Aylardır farklı kamu kurumlarında görev yapan memurlar maaşlarına zam istiyor ve bekliyor...Memuru yok sayanı memur da yok sayacak

Ancak bugüne kadar ne bir haber ne de bir müjde var...

Enflasyonun karşısında her geçen gün eriyen maaşları günlük hayatlarını artık olumsuz yönde etkilemeye başladı...

“Maaşlarımıza ek zam istiyoruz, Seyyayen zam!” taleplerini farklı platformlarda dile getirmelerine rağmen her hangi bir güncelleme olmayınca...

Memurlar “Artık iş başa düştü!” deyip tabiri caizse kendi göbeklerini kendileri kesmeye karar verdi...

Ve...

Maaşlarında iyileştirme yapılmamasına tepki gösteren memurlar sosyal medya üzerinden harekete geçti ve sosyal medyayı sallamaya başladı!

***

“Memuru yok sayma!”, “Memurun cebinde yangın var!”, “Memurun Maaşı Pula Döndü!”, “Memura kulak verin!”,“Memur da oy kullanacak!” başlıklarıyla açılan hashtaglerin altına binlerce memur yorum yapıyorlar...

Ez cümle: Memur zam istiyor!

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“Memur kasaba, markete yaklaşamıyorsa... Faturasını, kirasını ödemekte zorlanıyorsa... Zam kaçınılmazdır!” diyorlar.

Ve bu isteklerini aylardır duyurmaya çalışıyorlar ama...

***

Genel Sağlık İş- Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Tansu Darıcı, ocak ayında yapılan zammın enflasyonun çok altında kaldığını belirterek, “Hükumet mart ayında memura zam yapacağını duyurmuştu. Deprem felaketi yaşanınca sessizlik oldu. Ancak memurun, sağlık çalışanlarının artık takati kalmadı!”dedi.

Memurun borç batağında olduğunu da sözlerine ekleyen başkan Darıcı, “Seçim nedeniyle meclis tatile girdi. Ancak istenilirse yapılır. Memur perişan, mutsuz ve geçinemiyor. Ayın ortasına gelindiğinde borçlanarak yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Kiralar almış başını gidiyor. Çoğu memurun maaşının yarısı hata daha fazlası kiraya gidiyor. Elektrik, doğal gaz ve diğer faturalar... Bir de çocuğunun eğitim masrafı... Geçim sıkıntısı ruh sağlığımızı da etkiliyor...” şeklinde konuştu.

***

Anlayacağınız memurlar iyice gerildi...

Öncelikle sosyal medya “yıkılıyor!”...

Hem sağlık emekçilerinde hem de diğer kamu kurumlarında çalışan memurlarda bıçak kemiğe dayanmış durumda...

“Biz yok değiliz, çokuzzz...” diyen memurlar:

“Devlet memuru yoksul olmamalı. Farklı kurumlarda çalışsak da hepimizin ortak bir noktası var. Düşen alım gücümüz ve enflasyon karşısında eriyen maaşlarımız. Hep beraber açlık ve yoksulluk sınırına ‘Hayır’ diyoruz...” ifadelerine yer veriyorlar...

Memurlar ilgili ve yetkililer tarafından şu sorularının yanıtlanmasını da istiyorlar:

“Memur maaşından yüksek ev kirası mı olur, mutfağa soğan tane ile mi girer, peynir 50- 100 gram mı alınır, artık iftar sofrasına eş dost, akraba oturmaz mı, et kurbandan kurbana mı girer tencereye?”

***

Ve memurlar iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan tüm siyasi partilerin liderlerine de şöyle sesleniyorlar:

“2023 seçiminde oy kullanacak en az 10 milyon memur oyu var. Ailesiyle birlikte 20 milyonu görmezden gelemezsiniz. Memuru yok sayanı memur da yok sayacak. Duyurulur!”

Bizden de duyurması!

Lale Aksoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.