3 Aralık engelliler için idari izin dilekçe örneği

3 Aralık nedeniyle kurumlarda idari izin alamadıkları için bize ulaşan çok sayıda engelli çalışan var. Bu idari izin memur, işçi, sözleşmeli personel olmak üzere tüm kamu çalışanlarınındır. Devlet Memurları Kanunu 4. maddesine göre kamu çalışanı; kamuda hizmet veren tüm memur, işçi, sözleşmeli personeldir.
Bu çalışanlara önerimiz şudur: Yarın ilk iş bir dilekçe yazın.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

DİLEKÇENİN BAŞLIĞI: Çalıştığınız kurumu yazın.

Ben, kurumda engelli olarak çalışmaktayım. Engelli sağlık kurul raporum ektedir. 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 3. maddesinde"“Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır" ifadeleri yer almaktadır. Bu izni talep ettiğimde tarafıma idari izin verilmemiştir. Her türlü yasal başvuru ve Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru hakkım saklı kalmak koşuluyla; bu hafta içinde belirleyeceğim bir gün idari izinli sayılmam hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.
imza
tarih
ad soyad
TC No
Adres
telefon

Ek. engelli sağlık kurul raporu

-------------------------------------------

idari izin bilgisi
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Engelliler Günü nedeniyle 3 Aralık Salı günü, kamuda görev yapan tüm engelli çalışanlar, idari izinli olacaklardır.
Bu idari izin, işe girerken ve işe girdikten sonra engelli hale gelen çalışanlar arasında ayrım yapılmaksızın tüm engelli çalışanların hakkıdır.

İlgili Genelge şudur:

T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, 03 Aralık 2002 tarih, B.02.0.PPG.0.12-320-20515 sayılı 2002/58 nolu Genelge.
3. Madde “Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır’’.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayşe SARI Arşivi