Engelliler hakkında sadece Konfederasyon ve bağlı federasyonların görüşleri alınarak karar alınamaz

Engelliler hakkında sadece Konfederasyon ve bağlı federasyonlar ın görüşleri alınarak karar alınamaz.
Söz konusu; engellilerin özel sektörde istihdam zorunluluğunun kaldırılması iken, bizlere, engellilere sorulmadan karar veremezsiniz.

İşveren Konfederasyonu’nun bastırması ile, sırf işveren engelli çalıştırmadığı için ödeyeceği para cezasından kurtulsun diye, Engellilerin istihdam hakkı ellerinden alınamaz.

Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmeleri var, BM Engelli Hakları Sözleşmesi var. Anayasa var.
İŞ-KUR, böyle bir çalışmanın içinde olamaz. En başta İş Kur un buna karşı çıkması ve konuyu kapatması gerekirdi.
İş-Kur, Konfederasyonlara bir yazı gönderiyor, Konfederasyonlara kendilerine bağlı federasyonlara..

Yazı şu:

Türkiye İş Kurumu Sorumluluğunda bulunan “Engelli Çalıştırma Zorunluluğu Düzenlemesinin Gözden Geçirilmesi” eylemi kapsamında toplantı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir.

Toplantı kapsamında ele alınan konu tehlike sınırına göre, işverenin faaliyet gösterdiği alanda talep edilen engelli bireylerin Kurumumuz tarafından temin edilememesi halinde işverene cezai işlem uygulanmaması hususu görüşülmüştür.Tehlike sınıflarına göre hangi işlerin kapsama alınacağı, az tehlikeli, tehlikeli, çok tehlikeli konularında işyerlerinin hangi sektör ve iş alanlarında engelli çalıştırma zorunluluğundan muaf olmasının belirlenmesine ilişkin bir netlik bulunmadığı ve bunun yanında engelli bireylerin hangi işlerde çalıştırılmamasını ortaya koymaktan ziyade engelli bireylerin işgücü piyasasında daha verimli hale getirilerek nasıl daha fazla istihdam edilebileceği konusuna odaklanılması gerektiği görüşü çoğunluk tarafından uygun değerlendirilmiştir.

Bahse konu eylem maddesi çerçevesinde konfederasyonunuzun olumlu ya da olumsuz görüşlerini gerekçesi ile birlikte ve engellilerin daha fazla ve daha sürdürülebilir istihdamlarının nasıl sağlanabileceğine ilişkin çözüm önerilerinin de yer aldığı maksimum 2 sayfalık bir bilgi notunu iletmemizi ve buna göre de hazırlanacak rapora işlenip komisyona sunulacağı bildirilmiştir.

Görüş ve önerilerinizi 14.01.2020 tarihi saat 10:30 a kadar bildirmeniz hususunda...

Lütfen paylaşınız. Bizler engelli kotası artsın diye çabalarken, işverenin yararına, sanki engellilere iyilik yapılıyormuşcasına bir adım atılmasına izin vermeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayşe SARI Arşivi