CORONA

Elbette panik olmayacağız. Ancak önlemleri alacağız.
Hafta sonları avm lerde daha az zaman HARCAMAK, mesela. Mümkün ise gitmemek. Kapalı alanlarda viral enfeksiyonlar hızlı yayılır.
Özellikle kreşlerde, okullarda gribal enfeksiyonu olan çocukları okula ya da kreşe göndermeden evde istirahat etmesini sağlamak. Özellikle de ateşi varsa...
Çocukları toplu oyun alanlardaki kirli yerlerden, örneğin top havuzu gibi, bir süre bu ortamlardan uzak tutmak (bu top havuzları temizlenmediğinden enfeksiyon kaynağı olabilir).

Çocuklar ve büyükler için Sık sık, etkili el yıkamak (en az 30 saniye sabunla ovalayarak).
Temiz olmak... Hiç değil ise 3 günde bir duş almak..
Bizde selamlaşma sarılıp yanaklardan en az iki üç kez öpmekle oluyor. Bir süre bunu yapmasak ne kaybederiz?
El sıkışma yapıyorsak, ellerinizin temizliğine dikkat edelim..
Hapşırırken, öksürürken kolunuzla ağzınızı kapatmak.
Bol sıvı tüketmek. Ilık ıhlamur gibi çaylar tüketmek. Vitamin yerine mevsimin meyvelerini tüketmek.
65 yaş üzeri, kronik hastalığı olanlar, kalp, böbrek hastalığı gibi, engelli olan çocuklar, down Sendromu, serebral palsi gibi, grip aşısı, doktor önerisi ile zatürre aşısı yaptırmak iyi olabilir.
Hastalığı ayakta geçirmek yerine evde istirahat ederek geçirmek (çalışanlar nasıl izin alır bilmiyorum ancak bu gibi zamanlarda belki ilk 3-4 gün çalışanın uzaklaşması sağlanabilir), özellikle hastalarla doğrudan çalışan sağlık personelinin grip aşısı olması ve şüpheli bir enfeksiyonu varsa, çalışma yerinden uzaklaştırılması....
Ve....
Dünya Sağlık örgütünün alacağı kararları izleyip, tedbirleri artırmak, çözüm olacaktır..
Dünya Sağlık Örgütünden Corona virüsüyle ilgili açıklama yapıldı. DSÖ, Çin'de ortaya çıkan Corona virüsüyle ile ilgili yarın acil toplanma kararı aldı. Örgütten yapılan açıklamada "15 ülkeye yayıldı ama tüm dünya alarmda olmalı. Olağanüstü bu durum karşısında olağanüstü önlem alıyoruz" denildi.
KENDİNİZİ KORURKEN BAŞKANLARINI DA KORUMAYA ÖZEN GÖSTERMEK.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ayşe SARI Arşivi