5 YILDIR 696 SAYILI KHK'NIN ÜRETTİĞİ SIKINTILAR!

UNVAN VE GÖREV TANIMLARIN YAPILMAMASI, TİS SÖZLEŞMELERİN ILO NORMLARI İLE UYUMSUZLUĞU, ZORUNLU EMEKLİLİK TAYİN VE BECAYİŞ YASAĞI!

KHK'lı işçilerin görev tanımları net olarak yapılmadığı için hem görev tanımı hem de unvan konusunda belirsizlikler yaşanmaktadır. Örneğin kişi şoför olmasına rağmen şirket onu temizlik işçisi göstererek işe alabiliyor. Kadroya geçişte bu durum düzeltilmediği için unvan sorunu nedeniyle doğan özlük ve mali haklarla ilgili sıkıntılar yaşanmakta. Kadro düzenlemesinin ürettiği sıkıntılar yarım kadrolu işçileri beş yıldır mağdur etmektedir. Acilen yapılması gereken husus kadro düzenlemesini baştan aşağı revize edilerek belirsizliklere yer bırakmadan eski kadrolu işçilere paralel "eşit iş, eşit ücret, eşit haklar" doğrultusunda ele alınarak düzenleme yapılmasıdır. 

Yine bu başlık ışığında 696 KHK kadro düzenlemesin de yüzde 70 gibi sebeblerden ötürü sayıları yüzbinleri bulan işçiler de kapsam içine alınması gerekmektedir. Zaten kapsam dışı kalan bu işçiler vasıflarından dolayı değil, tamamen kendi iradeleri dışında ihale koşullarının dikkate alınmaması ile alakalı sorunlardan kaynaklı haksızlığa uğratılarak kapsam dışı bırakılmışlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi