SEÇİMDEN ÖNCE VERDİĞİNİZ SÖZÜN GEREĞİNİ YAPIN! KAMU VE BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERE KADROSUNU VERİN!

696/KHK maddesinde yer alan "yüzde %70" işçilik maliyetinden dolayı çok sayıda taşeron personel 2018'de kadro kapsam dışı kaldı. 2018'de yayınlanan 696 KHK'nın 83. maddesinde yer alan 'Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır.

Çağrı merkezi hizmetleri Danışmanlık hizmetleri, Araçlı şoför alım hizmetleri, Hastane bilgi yönetim sistemi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez, hükmü konulmuştu ve yaklaşık maliyetinin en az yüzde %70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder. Maddesin de yer alan yüzde %70 işçilik maliyetinden dolayı çok sayıda taşeron personel kadroya geçemedi.

Eski çalışma bakanı sayın Vedat Bilgin depremden dolayı yetişmedi, her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela belediye taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosval devlet politikaları devam edecek Türkiye'de" ifadelerini kullanmıştı.

Evet şimdi bizler Kamu ve Belediye taşeron işçileri olarak bu sözünüzü harfiyen yerine getirilmesini bekliyoruz. Daha bekleteceğiniz mazeretiniz kalmamıştır. Artık bu kadro sorununu çözün. Sayın koca koca işçi SENDİKALARIMIZ koltuklarınızdan kalkın ve hükümetin verdiği kadro sözünün yerine getirmesinin takipçisi olun. Aidat kestiğiniz üyelerinize destek olun inşallah. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi