ÖZEL GÜVENLİK SAĞLIK VE RİKS YÖNETİMİ AÇISINDAN EN TEHLİKELİ MESLEK GURUBUNDAN SAYILMALIDIR

Özel güvenlik meslek kabul edilmelidir. Adalet önünde herkes eşit haklara sahiptir. Bütün güvenlik görevlileri gibi hastanelerdeki güvenlik görevleride tehlikeli risk açısından yaptıkları işe göre zor şartlarda yine görevlerini en iyi şekilde yerine getirir. Mesela sen işine gelip giderken seni bekler, yeri gelir danışmanın yerine danışmanlık yapar, yönlendirme yapar, sekreterlik yapar, düşene yardım eder, yemek siparişin, kargon gelir sana haber verir, yeri gelir senin yerine teslim alır, uygunsuz park yapılır başında bekler, oturmaz, yemez, içmez doğru dürüst ara mola veremez dinlenemez zaten dinlenme ve soyunma odası gibi yerleride yoktur.

Güvenlik görevlisi görev alanlarında çalışan personelin ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayan kişidir. Yaptığı işe herkes saygı göstermelidir. Maddi manevi sosyal hakları kısıtlı, gece gündüz çalıştıkları işlerinde mesai bitimin de emeğinin karşılığını alamamaktadır iyileştirilme istiyor. Gece nöbetlerinde yıpranma farkı maaşlarına yansısın istiyor. 5188 sayılı yasada beş yılda bir yüksek paralar ödeyerek kimlik yenilemek istemiyor. Kazanılmış hak geri alınmaz, hak ettiysem bu meslek benimdir zaten, sınavda kalmak yoksa niye yenilene sınavı var. Sağlık Bakanlığı hastane güvenlik personeli maaşları zaten ortada birde böyle saçma sapan masraflar çıkarılmasın. Ek nöbetlere son verin Cebim de yol parası olmadığı için saatler önce yola çıkıp kilometrelerce yol yürüyüp işine aşına giden binlerce güvenlik görevlisi meslektaşım olduğunu biliyorum. Bunlarda biride bendim. Kaldırın artık şu lüzumsuz yenileme sınavını verin artık maaşlardaki iyileştirmeleri. Sağlık Başkanlığı hastanelerde başta yüzdelikler, farklar, maaş düzenlemesi, kamu güvenliği, sendikal haklar ve diğer haklar tam anlamala sağlamalı. Saygılar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi