ÖZÜR GRUBU ATAMA TAKVİMİ ÖNE ÇEKİLMELİ

Geçen sene il dışı atamalar yapıldıktan sonra özür grubu atamaları ağustos ayı sonuna bırakılmış ve bu konuda birçok aksaklıklar meydana gelmişti. Resmi iş ve işlemler eylül ayına taşmış, seminer döneminde aksaklıklara sebebiyet vermişti. Eğitim camiasının beklentisi ve arzusu il dışı atamalarda ilişik kesme süreci biter bitmez, özür grubu atamaların da hiç beklenmeden yapılmasıdır. İkinci il dışı da yapılacaksa özür grubundan sonra yapılmalıdır.

İl dışı atamalarda öğretmen eşlerden ikisinin de ataması yapıldıysa zaten süreç sağlıklı işlemekte ve sıkıntı oluşmamaktadır. Ama eşlerden birinin tayini çıktığında, diğeri özür grubunu beklemek zorunda kaldığında ise zaman darlığından kaynaklanan sorunlar baş göstermektedir. İl dışı isteğe bağlı ataması yapılamayan veya özür grubu atamaları bekleyen aileler; evi toplama, ev bulma-kiralama, taşınma, yerleşme, çocukların okulunu ayarlama gibi uzun süreç gerektirecek bir işlemler silsilesini kısa bir dönemde çözmek zorunda bırakılmaktadırlar. Bütün bu iş ve işlemler eylül ayında yapılan seminer dönemine denk gelmektedir. İşte asıl sorun da burada başlamaktadır. Bu dönemde bazı okul müdürleri anlayışlı davranmaktadır, inisiyatif göstermektedir. Ancak birçok durumda öğretmen arkadaşlarımız sıkıntı yaşamaktadır.  Seminer döneminde öğretmenler; izin isteme, izin alma, doktor kapılarında rapor almak için beklemeye mecbur bırakılmaktadır.

Yeni eğitim öğretim yılı başlar başlamaz herhangi bir sorun yaşanmaması için her ne ad altında atama yapılacaksa yapılmalı ama zamanlamaya dikkat edilmelidir. Bu zamanlama yukarıda belirtilen iş ve işlemlerin eylül ayına taşmaması şeklinde ayarlanmalıdır. Eğitim camiasının beklentisi ise temmuz ayının sonunda atamaların yapılmasıdır. Öğretmenler, ağustos ayında da bütün taşınma işlerini, resmi işlemleri bitirdikleri takdirde gönül rahatlığı ile hazır ve nazır olarak sorunsuz bir şekilde seminer dönemine geçeceklerdir.

Bir diğer önemli husus ise özür dönemi atamalarına, boşanan eşlerin de dâhil edilmesidir. Bakanlık yetkililerimiz bu konuda da beklentileri karşılarsa müteşekkir oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selçuk TÜTAK Arşivi