Veliler Özel Okullardan Açıklama Bekliyor

Yaşadığımız zorlu süreçte bir çok alanda ekonomik sıkıntılar her kesimi az yada çok olumsuz etkilemeye devam ediyor.Özel okul velileri de bu süreci olumsuz yaşayanlardan.

Çocuklarını zor şartlar altında,özveriyle iyi bir eğitim öğretim almaları için özel okullara gönderen veliler bu süreçte bir açıklama bekliyor.MEB bir çok konuda kamuoyunu aydınlattı.Özel okulların ücret iadesi  konusunda şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

 Özel okul velileri salgın sürecinde ödemelerin ne olacağı konusunda belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyor.Bilindiği gibi özel okullar eğitim -öğretim ücreti dışında;Kış Okulları Ödemeleri(Sportif ,Sanatsal faaliyetler),Öğrenci servis,Yemek ücretleri almaktadır.Veliler yapmış oldukları bu ödemelerin  13 Mart itibariyle iade edilmesi yada önümüzdeki yılın ücretinden mahsup edilmek koşuluyla telafi edilmesini bekliyorlar.MEB’in bu konuda  açıklama yapması olası ikilemleri ortadan kaldıracaktır. Öğrenci velileri de böylece ne yapacakları konusunda rahat bir nefes alacaktır.

Öğrenciler yüz yüze yapılan beceri ve yetenek dersleri,kulüp çalışmaları,laboratuvar, yüzme,etüt gibi eğitim-öğretim faaliyetlerinin bir çoğundan mahrum kaldı.Yarı zamanlı Online öğretim yaparak yüz yüze eğitim öğretim ücreti  alınması adil değildir.Ayrıca özel okulların bu süreçte çalışanlarının maaşlarını ödenip  ödenmediği araştırılmalı , bu süreçte işten çıkarmaların olup olmadığı tespit edilmelidir.

Şu ana kadar hiç bir özel eğitim kurumunu gündeme dahi getirmediği ücret iadesi hakkında  Bilfen Okulları’nın açıklama yapması umut verici.

Bilfen Okulları ücret iadesi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada,eğitim-öğretime ara verildiği dönemi kapsayan öğrenci servis,yemek ücretlerinin 15 Haziran itibarıyla isteğe bağlı olarak önümüzdeki yılın ücretine mahsup edilecek.Peşin ödeme yapan velilerin de yine aynı şekilde iadesi gerçekleşecek.Servis ücretlilerinde de şirketler tarafından sıkıntı olması halinde kurum tarafında gerekli yaptırımların yapılacağını açıkladı.

Bilfen Okulları’nın göstermiş   olduğu hassasiyeti tüm özel okulların göstereceğini umuyorum. Gerekli açıklamaların en kısa sürede yapılacağına inanıyorum.

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selçuk POLAT Arşivi