BELEDİYE ÇALIŞANLARIMIZ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR.!

BELEDİYE ÇALIŞANLARIMIZ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR.!BELEDİYE İŞCİLERİMİZİN SORUNLARI ÇÖZÜMÜ VAR.!
Belediye iştiraklerine geçirilen işçileri ikramiye, bayram harçlıkları, ikaramiye ve ücret ödeme kavramlarından çok uzak ve işçilerimiz enflasyon, sosyal, mali haklar yönünden kamu işçilerinin haklarının çok gerisinde bulunmaktadır. Belediye şirketlerine gecen işçilere yapılan zamlarda ortaya çıkan sonuç ise işçilerin maaşlarının asgari ücret düzeyine inmesine neden olacaktır. Belediye şirketlerine işçileri için yeni bir düzenleme yapılmaz ve YHK hükümleri birkaç yıl daha devam ederse yüksek enflasyon karşısında %4 zam işçilerin maaşlarını hızla eritmeye devam edecektir.

Belediye iştirak şirketlerine geçen işçilerin başta eflasyon kaybı olmak üzere sosyal ve mali hakları, sendikalar ve işçilerin taleplerine rağmen henüz bir ilerleme olmadı. Bu ilerlemeyi beraber sağlayabiliriz.

ASLINDA ÇÖZÜM UZAK DEĞİL! İşçilerin ana talepleri bir çok sorunu ortadan kaldırıyor. Belediye şirketlerine geçen işçiler şirket işçiliği yerine Belediye kadrosunda Belediye işçisi kadrosuna geçmesi ile tüm sorunlar çözülüyor. Belediyedeki işçi hangi haklara ve sözleşmelere tabi ise şirket işçiliği kadrosuna geçen işçilerde o haklara tabi olacaklar. Böylelikle şirket işçiliği diye bir olgu ortadan kalkmış olacaktır.

BELEDİYE İŞTİRAKLERİNE GEÇEN İŞÇİLERİMİZ İÇİN BİR ÇÖZÜM ÖNERİMDE; YHK Toplu İş Sözleşmesi yerine kamu işçilerinin tabi olduğu Kamu İşçileri Toplu İş Sözleşmesi hükümlerinden faydalandırılmaları ile bir çok sorun ortadan kalkar. Maaş zamları, sosyal haklar vb. kamu işçilerinin TİS hükümlerinde belirlenen şartlardan fayadalandırılmaları ile son bulmuş olur.

Çeşitli nedenlerle KİT'ler, TYP, BİT'lerin bir kısmı kiralık araç şoförleri, çağrı merkezi, hastane çalışanları, teknik hizmet çalışanları, karayolları, bilgi işlem çalışanları vb. sayıları yüzbini geçen ve birçoğunun yüzde %70 kuralı engeline takılan işçiler içinde söz verilen kadrodan faydalandırılmaları talep ediyoruz. KİT'lere için bir ara bir düzenleme yapılmış fakat kadro konusunda bir ilerleme olmadı. Saygılarımla arz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi