DEĞERLİ DOSTLARIM TABİRİMİ MAZUR GÖRÜN! ÜLKEMDE AKILLARA ZİYAN 3-4 ÇEŞİT, TAM KADROLU, YARIM KADROLU, ORTAYA KARIŞIK TAŞERON STATÜDE ÇALIŞAN BİNLERCE EMEKÇİLERİMİZ VAR!

CANIM ÜLKEMDE "TABİRİMİ MAZUR GÖRÜN" 3/4 ÇEŞİT "AKILLARA ZİYAN" TAM KADROLU / YARIM KADROLU / ORTAYA KARIŞIK KADROLU VE HİÇ KADROLU (TAŞERON) STATÜDE ÇALIŞAN KAMU VE BELEDİYELERDE BİNLERCE ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZ VAR! TAŞERON İŞÇİLER 3 YILDIR SADECE VE SADECE HAKLI SEBEBLERDEN DOLAYI TBMM'DEN KADRO İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR!  "KAMU VE BELEDİYELERDE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLER OLARAK TBMM'DEN YASA TEKLİFİ DÜZENLEMESİ İLE EŞİT HAKLARA SAHİP KADRO İYİLEŞTİRMESİ BEKLİYOR."

KADROLU KADROSUZ KIYASLAMA İLE İNCELEYELİM! 
-ESKİ KADROLU İŞÇİLER : Eflasyon farkı var, İlave tediye var, İkramiye 60 gün, Çalışma süresiz.
-TAŞERONDAN KADRO ALAN İŞÇİLER : Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye 10 gün, İş garantisi var, Çalışma süresi, süresiz.
-TAŞERONDAN GEÇEN GECİÇİ İŞÇİLER : Eflasyon farkı yok, İlave tediye var, İkramiye 10 gün, İş garantisi var, Çalışma yılda 6/9 ay.
-TAŞERONDAN BELEDİYE İ.Ö.İ.Ş GEÇEN İŞÇİLER : Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye 10 gün, Çalışma süresi süresiz. 
-KAMU VE BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLER : Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye 10 gün, İş garantisi yok, Çalışma süresi belirli süreli. 
-KAMU, BELEDİYE KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLER TEMİZLİK (V. İŞÇİLER : Eflasyon farkı yok, İlave tediye yok, İkramiye yok, İş garantisi yok, Çalışma süresi, garantisiz 1 yıl sözleşmeli.
-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TYP İŞÇİLER : Eflasyon farkı yok, İlave tediye, İkramiye yok, İş garantisi yok, Çalışma süresi en fazla 9 ay.

KAMU VE BELEDİYE KADROSUZ 696 SAYILI KHK'DA KADRO VERİLMEYEN İŞÇİLERİMİZ ; KİT, HBYS, ASM, PTT, TYP, BİT özel bütçeli kuruluşlar, %70 kiralık şoförleri, sosyal tesis, yemekhane, Temizlik, 4 Aralık Jokerler, karayolları, bilgi işlem, Alo 170" bir çok işkolu çalışan işçilerimiz eflasyon farkı olmadan, İlave tediye, İkramiye olmadan, İş garantisi olmadan, Çalışma süresi belirsiz, iş güvencesi olmadan tüm iş kollarında (covid19) en zor zamanda bu çalışma koşullarında fedakarca birgün dahi sızlamadan gece gündüz çalışarak ülkesine ve milletine hizmet etmiştir, etmeyede devam edecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın inşallah.

696 Sayılı KHK'da bir çok işkolun da çalışan işçilerimiz kadro'dan mahrum bırakıldı. Kamu ve Belediyeler de çalışan taşeron işçilerimizin kadro probleminin çözümü noktasında 2017'de itibaren şahsım Levent Baş olarak dahil, birçok defa önerilerimizi konfederasyon, sendika, sivil toplum örgütleri, basın yayın aracılığıyla gündeme getirtilerek, Milletekillerimiz aracılığıyla kanun teklifleri ve önergelerle meclis başkanlığına sunulmuştur. 

Artık 2020 yılı içerisinde bu nokta da tüm partilerimizle ortak bi çalışma yürütülerek kadro mağduriyetinin önüne geçmesi açısından önemli bir adım atılmalıdır. Temennimiz kamu ve belediyelerde çalışan tüm işçilerimiz eşit ücret, eşit haklara sahip kadrolu olmasını saygılarımla arz ederim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi