KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİN HİZMET ALIMI İHALESİ YÜZDE 70 BARAJ SORUNU ÇÖZÜMÜ!

2017-696/KHK ile kadroya geçişlerde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı şartı arandı. Bu şart! Yaklaşık maliyetin en az yüzde 70'i işçilik maliyeti yıllık şoför alımı ihalelerinde çalışan kiralık araç şoförlerin durumu riske girdi ve Kamu kurumları kuruluşlarında 4D kadroya, Belediyelerde iştiraklerine kiralık araç şoförleri gecemedi. Kiralık araç şoförleri sadece yıllık ihale sözleşmesinde 'ŞOFÖRLÜ ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ' olarak geçtiğinden kadro verilmedi.

En baştan yapılan yanlış şu!

Kiralık araç şoförleri sözleşmesinde sadece araç olarak görünmesi, işçiyi araçla beraber yıllık sözleşmeye ekleyerek "HİZMET ALIMI" olarak değil. Yaptığı işe göre "PERSONEL ALIMI" ayrımı yapılarak dosyadan ayırarak ayrı bir personel sözleşme ile imza altına alınmalı, bu işçiye verilmesi gereken haktır ve bu hakkın teslim edilmesi noktasında kiralık araç şoförleri ve tüm yüzde 70 mağduru taşeron işçiler için TBMM mecliste partilerimizin milletvekillerinin ortak önergesi ve Belediye Meclisinde meclis üyelerimizin ortak teklifiyle çözüleceğine inancımız vardır. Kamuda kiralık araç şoförleri ve tüm taşeron işçiler mutlaka kadroya alınmalı, bu haksızlıklar biran önce giderilmelidir. 'Hak ve adaletin bulunmadığı yerde, herkes suçludur' Saygılarımla arz ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi