BİR SENDİKA YETKİLİSİ OLARAK 'LÂKİN' DİYORUM.!

Sendika, çalışan işçilerin sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözme amacı ile kurulmuş ekonomik öğeler taşıyan, devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız örgütlerdir.

'LÂKİN' Türkiyede konfederasyon ve sendikalar olarak, çalışan işçilerimizin sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözme noktasında öz eleştiri yapacak olursak çok başarılı olduklarını görmüyorum.

İşçi konfederasyonları ve sendikaları, devlet, siyasi parti ve iktidardan bağımsız, çalışanların sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözme odaklı mücadelesini özveriyle çalışarak vermelidir. Sendikacılık, öyle süslü makamlarda oturarak kürsülerden süslü vaadler vererek yönetme anlayışıyla, masabaşında siyasî yada üst işverenin talimatıyla üyelik ve aidat sendikacılığı olmamalıdır!

Sendikacılık, bizzat işçinin ayağına gitmekle başlar, sonrası sendikanın işçiye sağlayacağı sosyal, ekonomik, hak ve özgürlüklerini anlatarak, işçinin kendisi için doğru olanı özgür iradesiyle seçimini yapmasını sağlamaktır. Konfederasyon ve sendikalar bunu kendine ilke edinmelidir Saygılarımla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi